Xania

Ξεκίνησε η δημοπράτηση του νέου επαρχιακού δρόμου Πλάτανος – Σφηνάρι

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης αποφάσισε την Έγκριση Διάθεσης Πίστωσης, Έγκριση Διακήρυξης Διαγωνισμού και Σύσταση Επιτροπής Διαγωνισμού, του νέου επαρχιακού δρόμου Πλάτανος – Σφηνάρι.

Το έργο, που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή νέου οδικού τμήματος συνολικού μήκος 6.957,87 μέτρων από τον οικισμό Πλάτανο έως τον οικισμό Σφηνάρι, είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 20.145.000€, όπου περιλαμβάνεται το κόστος κατασκευής του δρόμου (17,5 εκ. €), οι απαλλοτριώσεις, οι μετακινήσεις δικτύων και οι υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό έργο που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης 2014 -2020 και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την οδική σύνδεση των νοτιοδυτικών περιοχών του νομού, που χαρακτηρίζονται από έντονη τουριστική δραστηριότητα, με τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και το λιμάνι της Κισσάμου.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης αποφάσισε την εκκίνηση της δημοπράτησης για τις «Γεωτεχνικές Έρευνες και Μελέτες του οδικού άξονα Έλος – Σημαντηριανά με διακλάδωση προς Πλοκαμιανά», προϋπολογισμού 1.690.169,06€.

Οι μελέτες αυτές θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της συγκοινωνιακής μελέτης βελτίωσης του εν λόγω επαρχιακού άξονα, ώστε να προσδιοριστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των πρανών. Συγκεκριμένα θα εκπονηθούν γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες στις θέσεις μεγάλων ορυγμάτων και επιχωμάτων και σε θέσεις που έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, καθώς και οι στατικές μελέτες που θα απαιτηθούν για τη διαστασιολόγηση των προτεινόμενων τεχνικών έργων αντιστήριξης.

Με την ολοκλήρωση των γεωτεχνικών αυτών μελετών, το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση, καθώς διαθέτει μελετητική ωριμότητα και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

https://creta24.gr/xekinise-dimopratisi-neoy-eparchiakoy-dromoy-platanos-sfinari/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button