Xania

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ρίζου Μαρούδα στα Χανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου, η περιοδεία στα Χανιά του Ρίζου Μαρούδα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ.

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών στο Συσκευαστήριο Β του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαφονησίου-Χρυσοσκαλίτισσας.

Μεταξύ άλλων η ανακίνωσε που εξέδωσε το ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας αναφέρει τα εξής:

Το στέλεχος του ΚΚΕ στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά με τις αυξήσεις στην Ενέργεια, στο πετρέλαιο, στα λιπάσματα. Τόνισε ότι τα περισσότερα προϊόντα πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής, αν εξαιρέσεις συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο. Παρατηρείται σε δεκάδες προϊόντα, ότι φεύγουν από τον παραγωγό και φτάνουν στο ράφι 5-10 φορές ακριβότερα. Οι μαζικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο πανελλαδικά, όσο και στα Χανιά, είχαν αποτέλεσμα, καθώς σε πολλά προϊόντα οι βιοπαλαιστές αγρότες με την οργάνωσή τους, επέβαλαν την κάλυψη ενός μέρους του εισοδήματος τους. Αποδείχτηκε ότι το σύνθημα που λέει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, είναι η μόνη διέξοδος για τη λύση των προβλημάτων τους.

Στις 7.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βρυσών με θέμα: «Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!»

Στην ομιλία του ο Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος, των μαθητών και των φοιτητών που από την πρώτη στιγμή διέλυσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδώσει ένα προδιαγραμμένο έγκλημα σε «ανθρώπινο» λάθος και σε παθογένειες, για τις οποίες δήθεν φταίμε όλοι.
Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, την εβδομάδα που μας πέρασε είναι ένα δείγμα της τεράστιας δύναμης που έχει ο αγωνιζόμενος λαός.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο λαός έχει απέναντι του, ένα εχθρικό κράτος που δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Για το έγκλημα στα Τέμπη δεν φταίει η κακιά η χώρα, φταίει το κέρδος, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν. Η ίδια πολιτική που «απελευθέρωσε» τον σιδηρόδρομο, έβαλε πάνω από την ανθρώπινη ζωή το κέρδος, είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί τον λαό να μην μπορεί να ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες. Το ίδιο κράτος που δεν πήρε μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι το ίδιο κράτος που δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Κάποτε έλεγαν στα χωριά, ότι οι κομμουνιστές θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου, σήμερα βλέπουμε ότι τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αντίθετα με τις ευλογίες του κράτους, τα διάφορα funds, ετοιμάζονται να πάρουν τους κόπους μιας ζωής χιλιάδων εργαζομένων, βιοπαλαιστών αγροτών, μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το ΚΚΕ κάνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη, σε κάθε λαϊκή οικογένεια στην πόλη και στο χωριό. Ο ίδιος ο λαός χρειάζεται να αξιοποιήσει την πείρα του, που δείχνει ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, αντίθετα νίκες έχουμε μόνο όταν ο λαός οργανώνεται, διεκδικεί ανυποχώρητα.

Τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτών σε όλη τη χώρα ανάγκασαν την κυβέρνηση να εξαγγείλει ότι θα επιστρέψει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι υπουργοί, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση επικαλούνται τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια όταν είναι να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας, την ίδια στιγμή όμως επιδοτούν τους καναλάρχες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή την ώρα που έδινε αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, έκοψε την επιστροφή φόρου στους αγρότες. Σήμερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και μιλάνε για την 2η φορά αριστερά που δήθεν θα είναι διαφορετικά, γιατί τώρα δήθεν έχουμε βγει από τα μνημόνια. Αν είναι έτσι τότε τον Γενάρη του 2019 που προπαγάνδιζαν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, γιατί δεν μας έδωσε ούτε τότε την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο;

Αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν είναι ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και οι παραφυάδες τους είναι δεσμευμένοι απέναντι στην ΕΕ, παρόλες τις επιμέρους διαφορές τους, στα στρατηγικά ζητήματα συμφωνούν. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία που πέρασε ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η Ν.Δ, ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 75%. Αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν, γι’ αυτό ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αραχωβίτης, ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν ακόμα και με τον Βελόπουλο. Άλλωστε το έχουν ξανακάνει με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί συμφωνούν στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο γεγονός ότι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας. Όλοι μαζί σέβονται τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που βάζει ακόμα μεγαλύτερους φραγμούς στην παραγωγή, πετσοκόβει τις ενισχύσεις μέχρι το 2026.

(..)Το ΚΚΕ καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της Υπαίθρου, να δώσουν δύναμη στην ίδια τους την φωνή. Τώρα είναι η ώρα να αποδυναμωθούν όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, να νιώσουν ακόμα πιο έντονη την πίεση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να εμπιστευθεί ο λαός μας το ΚΚΕ, στους καθημερινούς αγώνες, στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και να γίνουν, στις εκλογές για την τοπική διοίκηση. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες, πρέπει να φτάσει και μέχρι την κάλπη. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που καταθέτει στον λαό, ένα σύγχρονο επεξεργασμένο σχέδιο εξουσίας-διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/621267/oloklirothike-i-periodeia-tou-rizou-marouda-sta-chania/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button