Xania

Περιοδεία κλιμακίων του ΚΚΕ σε Προνοιακές Δομές των Χανίων

Κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησαν περιοδείες στο Παράρτημα ΑμεΑ, στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων, στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ και στην ΕΛΕΠΑΠ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Μίλτο Κλωνιζάκη, Αλέκο Μαρινάκη, Χαριτίνη Παπαδάκη και Μαρία Γιαννάκη.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ περιόδευσαν στις εγκαταστάσεις των δομών και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους. Από την πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε σε όλες τις προνοιακές δομές αναδείχθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κύρια αυτά των κτιριακών υποδομών αλλά και της στελέχωσης με το αναγκαίο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: «Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού και Νέων, στο οποίο εργάζεται μόλις μια κοινωνική λειτουργός με σύμβαση εργασίας που λήγει τον Σεπτέμβρη και η οποία αποτελεί θέση νευραλγικής σημασίας για την ουσιαστική στήριξη των παιδιών και των νέων της δομής.

Αντίστοιχα σοβαρό ζήτημα, όπως ανέδειξαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για τη στήριξη των παιδιών ΑΜεΑ αποτελεί η έλλειψη παιδοψυχίατρου σε δημόσια δομή (ΚΨΥ, Νοσοκομείο), γεγονός που αναγκάζει τις οικογένειες να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα με σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις δεκάδες παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει διαχρονικά το ΚΚΕ τόσο στη Βουλή όσο και στις δομές Τοπικής Διοίκησης για τα οξυμένα ζητήματα του ευαίσθητου χώρου της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής. Όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους, την επόμενη μέρα των εκλογών, η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, οποιουδήποτε χρώματος ή σύνθεσης, θα είναι δεσμευμένη στη στρατηγική της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι το εργαλείο για αν εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο της Πρόνοιας και της Ειδικής Αγωγής.

Αυτό που διακυβεύεται, όπως δήλωσαν είναι πώς θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερους όρους ζωής των ΑΜεΑ, για ουσιαστική προστασία του παιδιού, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι σύγχρονες επιστημονικές κατακτήσεις και αυτό μόνο το δυνάμωμα του αγώνα του ίδιου του λαού μπορεί να το διασφαλίσει. Σε αυτή την πάλη το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να τεθούν στο επίκεντρο οι ανάγκες και τα δικαιώματα του παιδιού και των ΑΜεΑ, γι’ αυτό και η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό, που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, που έχει τη δύναμη να ασκήσει πίεση για ανάσες ανακούφισης, που ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική διέξοδο, που θα βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών του και την ολόπλευρη προστασία των πιο «ευάλωτων» τμημάτων της κοινωνίας».

https://creta24.gr/periodeia-klimakion-kke-se-pronoiakes-domes-ton-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button