Xania

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σάββα Βασιλειάδη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος και τους Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και Βιβή Γιαννακού, στέλεχος του Κόμματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου αναφέρθηκαν εκτενώς τα οξυμμένα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις που κάνουν το έργο των υγειονομικών εξαιρετικά δύσκολο.

Πιο συγκεκριμένα το νοσοκομείο λειτουργεί με μισό προσωπικό. Παράλληλα, οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (δύο ΤΟΜΥ και ένα κέντρο υγείας) κλείνουν στις 7.30μ.μ., επομένως όλα τα περιστατικά συγκεντρώνονται στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η αναμονή στα ΤΕΠ να αγγίζει ακόμα και τις 12 ώρες. Ακόμα όμως και τις ώρες που λειτουργούν οι προσπάθειες των εργαζομένων είναι υπεράνθρωπες, αφού η κάθε ΤΟΜΥ λειτουργεί με έναν παθολόγο και μία μόλις νοσηλεύτρια, ενώ και από τις τρεις δομές συλλέγονται ημερησίως 100-150 δείγματα, τα οποία λόγω έλλειψης προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού στέλνονται στο μικροβιολογικό του νοσοκομείου.

Επιπλέον, η Α’ Χειρουργική έκλεισε, ενώ όλα δείχνουν πως η Παθολογική κλινική οδηγείται σε συγχώνευση. Στις παραιτήσεις του τελευταίου διαστήματος προστίθενται πλέον και αυτές των δύο γαστρεντερολόγων και την ίδια στιγμή σε παραίτηση εξαναγκάστηκε και η μοναδική Παιδοχειρούργος, η οποία δε δέχτηκε να μετακινείται και στο Ηράκλειο για να καλύπτει εφημερίες τις μισές μέρες της βδομάδας.

Χαρακτηριστικό των μεγάλων αναγκών που μένουν ακάλυπτες από το νοσοκομείο των Χανίων είναι πως μόνο την προηγούμενη Παρασκευή έγινες 21 εισαγωγές στην Παιδοαιματολογική κλινική του Ηρακλείου, από τις οποίες οι 14 αφορούσαν σε Χανιώτες. Όσο για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, αυτά όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, κλείνουν μέσα σε 5 λεπτά για όλο τον μήνα.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ και για την ψυχιατρική κλινική που αυτή την περίοδο χτίζεται η νέα πτέρυγα, η οποία δε θα μπορέσει να λειτουργήσει επαρκώς, καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ενώ ο Διευθυντής που βρίσκεται σε ηλικία συνταξιοδότησης εφημερεύει καθημερινά.

Τέλος, το ΔΣ των εργαζομένων υπογράμμισε το διαχρονικό αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, την ίδια στιγμή μάλιστα που εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν ήδη ενταχθεί.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στα τμήματα του νοσοκομείου, όπου δέχτηκε καταγγελίες από εργαζόμενους για το ότι βοηθητικό παραϊατρικό προσωπικό εξαναγκάζεται με απειλές να δουλέψει επιπλέον ώρες και να φέρει σε πέρας μεγαλύτερο όγκο εργασίας για τις ανάγκες των απογευματινών χειρουργείων παρά τη θέλησή τους.

Ο Σάββας Βασιλειάδης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των υγειονομικών, χαιρετίζοντας και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που απλώθηκαν σε όλο το νησί το προηγούμενο διάστημα και αγκαλιάστηκαν από το σύνολο του χανιώτικου και κρητικού λαού.

Έκανε λόγο για την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που μέσα στην ΕΕ στηρίζουν ταυτόσημες επιλογές σε ποσοστό έως και 95%, ενώ στη χώρα μας εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις, που στον πυρήνα τους έχουν την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας προκειμένου να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας και να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Αυτό επί της ουσίας είναι και το επίκεντρο της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που χειροκροτούν όλες ανεξαιρέτως οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματά τους.

Την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τραγικές και η ζωή συνανθρώπων μας μπαίνει στο εγκληματικό ζύγι κόστους-οφέλους, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα τα στοιχεία που θέλουν η χώρα μας να δίνει 500.000€ την ημέρα για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα», προκειμένου να εμπλακεί και να πρωτοστατήσει η χώρα μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τους υγειονομικούς να δυναμώσουν την πάλη μαζί με όλο τον λαό για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και να υψώσουν τείχος απέναντι στη νέα μορφή εμπορευματοποίησης που ονομάζεται «απογευματινά χειρουργεία», διαβεβαιώνοντας πως σε αυτόν το αγώνα το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στις 9 του Ιούνη, στις Ευρωεκλογές να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όλων των προηγούμενων, που ο καθένας με τη σειρά του έχει βάλει το λιθαράκι του για να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση και στον χώρο της Υγείας. Ένα μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, με όσο γίνεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, που θα φέρει ανάταση σε όλους του λαούς της Ευρώπης και θα δυναμώσει τη διεκδίκηση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα θέτει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».

https://creta24.gr/periodeia-tou-ypopsifiou-evrovoulefti-tou-kke-savva-vasileiadi-sto-geniko-nosokomeio-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button