Xania

Σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά

Σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση πλημμεληματικών παραβάσεων που έχουν προκύψει σχετικά με τη λειτουργία του γηροκομείου στα Χανιά. 

Κατηγορούμενοι από την Περιφέρεια Κρήτης είναι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και επτά υπάλληλοι.

Οι ιδιοκτήτριες της μονάδας, καθώς και ο γενικός γιατρός έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και εργαζόμενοι της δομής. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Creta24, η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας των παθόντων Μαρία Παπαδάκη, μέχρι σήμερα έχουν προκύψει τουλάχιστον 12 ποινικές δικογραφίες για τη συγκεκριμένη δομή. Μεταξύ άλλων:

-συμμετοχή σε απάτες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος ηλικιωμένων

-θυματοποίηση άλλων ατόμων που έχουν υποβάλλει νέες εγκλίσεις

-δικογραφία για παράνομες μεταγγίσεις αίματος έναντι ανταλλάγματος με φερόμενη συμμετοχή ιατρών του δημοσίου

-συγκάλυψη του σκανδάλου της ψώρας με συμμετοχή ιατρών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

«Είναι απορίας άξιο πως η συγκεκριμένη δομή εξακολουθεί να λειτουργεί με την ευχή της Αντιπεριφέρειας Χανίων όπως και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην ιστοσελίδα του οποίου φιγουράρει μέχρι σήμερα ως μία από τις νομίμως λειτουργούσες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ελλάδα», κατέληξε η κα. Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης της ιδιοκτήτριας του Οίκου Ευγηρίας στα Χανιά Νίκος Ρουσσόπουλος κατέθεσε αιτήσεις στον ανακριτή, προκειμένου να λάβει τόσο τα αντίγραφα από το δειγματοληπτικό υλικό που υπάρχει από τα καταγραφικά για την καθημερινότητα της μονάδας, τα οποία μέχρι σήμερα δεν τους έχουν δοθεί, όσο όμως και τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Ζήτησε επίσης και την έκθεση που συνέταξε η Εισαγγελέας.

«Έχουμε επισημάνει και αντιφάσεις σε καταθέσεις μαρτύρων που θα επισημάνουμε και στην Εισαγγελία και στον κ. ανακριτή ώστε να ασκηθούν τα νόμιμα. Καταθέσεις μαρτύρων από το προσωπικό της μονάδας που διαφοροποιήθηκαν από προγενέστερο σε μεταγενέστερο επίπεδο. Έγγραφα αποδεικνύουν μεταστροφή στις μαρτυρίες τεσσάρων μαρτύρων» ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως έλεγχοι στην μονάδα γίνονται τακτικά, όπως γίνονταν και στο παρελθόν, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η πραγματικότητα είναι διαφορετική εκεί σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε».

Έγγραφο – φωτιά «καίει» την Περιφέρεια για την μεταφορά ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Χανίων

Έγγραφο «φωτιά» που είχε φέρει στο φως το Creta24, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της κας. Μαρίας Παπαδάκη, δικηγόρου των παθόντων του γηροκομείου στα Χανιά. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, σύμφωνα με την κα. Παπαδάκη η Περιφέρεια Κρήτης, προτείνει οι ηλικιωμένοι από το «Ορφανουδάκειο» γηροκομείο της Ιεράπετρας, του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ανασταλεί ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, επειδή δεν τηρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές, να μεταφερθούν στο γηροκομείο των Χανίων.

Σύμφωνα με την κα. Παπαδάκη, η Περιφέρεια Κρήτης απέστειλε λίστα με τις προτεινόμενες μονάδες για τη μεταστέγαση ηλικιωμένων από την Μονάδα Φροντίδας στην Ιεράπετρα και ανάμεσά τους βρίσκεται και το γηροκομείο στα Χανιά, του οποίου οι ιδιοκτήτες είναι προσωρινά κρατούμενοι για 38 ανθρωποκτονίες και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνουν και τα σχετικά έγγραφα που εξασφάλισε το Creta24. Το γηροκομείο των Χανίων βρίσκεται στη λίστα, με τη νέα του ονομασία:

Μιλώντας στο Creta24, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης, διέψευσε τις καταγγελίες της κας. Παπαδάκη, ενώ ανέφερε πως «η ιδιωτική δομή έχει μετονομαστεί, λειτουργεί νομίμως με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και ελέγχεται καθημερινά από τον κοινωνικό σύμβουλο». 

Τα έγγραφα που παρουσιάζονται πάντως, δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Επιτροπάκη.

«Είναι καθαρό πρόσχημα η αδυναμία μετακίνησης των ηλικιωμένων κάπου άλλου, γιατί ως γνωστόν πριν από λίγες ημέρες, ετέθη ζήτημα σφράγισης του γηροκομείου της Ιεράπετρας και αμέσως η Περιφέρεια Κρήτης έστειλε λίστα με τις προτεινόμενες μονάδες για την μεταστέγαση ηλικιωμένων με αναφορά συγκεκριμένων κλινών που διαθέτει η κάθε μονάδα, στις οποίες συμπεριέλαβε και το γηροκομείο στα Χανιά. Επομένως δυνατότητα μεταστέγασης υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπαδάκη.

πηγή: creta24

simera-diki-tin-polykroti-ypothesi-girokomeioy-sta-chania/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button