Xania

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Κρήτη για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η Κρήτη λόγω των κινητοποιήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες του νησιού.

Στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.α. συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας.

«Το Εργατικό Κέντρο μαζί με την ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν 24ώρη απεργία και συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 11 στην πλατεία Ελευθερίας. Καλούνται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι να συμμετέχουν σε μια απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση όπου δε θα εκφραστεί μόνο η θλίψη μας για τον άδικο χαμό των ανθρώπων στα Τέμπη αλλά θα εκφραστεί και η οργή μας σε όλες τις διαχρονικές ευθύνες που είναι υπεύθυνες για αυτό το δυστύχημα και όλα τα δυστυχήματα που είδαμε τα τελευταία χρόνια να συμβαίνουν στη χώρα μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΗ.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Ν. Ηρακλείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμμετέχοντας μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στην κινητοποίηση, της 8ης  Μαρτίου 2023, προκειμένου να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το  δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Την ίδια ώρα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους του επισιτισμού τουρισμού από όλη την Ελλάδα που διαδηλώνουν έξω από Υπουργείο Εργασίας στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕΕΤ ζητώντας τα πάγια και σταθερά αιτήματα μας.

Διεκδικούμε:

Την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.
Κήρυξη υποχρεωτικών όλων των συμβάσεων του κλάδου.
Απονομή εφάπαξ στον 20ΕΤΙΑ.
Καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας όπως ορίζει η ΚΣΣΕ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ».

Στα Χανιά απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Αγοράς.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων:

«Με βάσει τις εξελίξεις, χθες συγκαλέστηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και αποφασίστηκε η προκήρυξη της απεργίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού σε απεργιακή κινητοποίηση τη Τετάρτη 10:00π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς. Να δώσουμε την μάχη της απεργιακής κινητοποίησης για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες όπως αυτές που πρόσφατα είδαμε να συμβαίνουν στο νησί μας αλλά και στα Χανιά. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά και στον κλάδο της υγείας. Η Υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δικαιούνται να νοσηλεύονται με αξιοπρέπεια. Η υποστελέχωση στις δομές υγείας σε όλη τη χώρα αλλά και εδώ στο νομό μας υποβαθμίζει την ποιότητα φροντίδας που παρέχεται και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια προσωπικού και ασθενών. Να μην φτάσουμε σε μια κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή που ζήσαμε πρόσφατα με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών για να έρθουν στο φως οι παθογένειες του ΕΣΥ και να μιλάμε για αναζήτηση ευθυνών».

Το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Είναι ανάγκη τώρα να παλέψουμε για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι τώρα άμεση ανάγκη να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης. Είναι τώρα ανάγκη η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων και της Hellenic train, να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

Απαιτούμε :

Να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, χωρίς καμία συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της επιστήμης
Σύγχρονες –ασφαλείς-φθηνές μαζικές μεταφορές για το λαό κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.
Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη στην πλατεία Αγοράς και ώρα 10.00 π.μ».

πηγή: creta24

se-apergiako-kloio-ayrio-kriti-tin-tragodia-sta-tempi/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button