Xania

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση σε ζητήματα, που σχετίζονται με την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2023 και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Παλιά Πόλη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Αντιδημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Μιχάλη Τσουπάκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Χανίων στη συνεδρίαση, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Μιχάλης Τσουπάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «V Μεραρχίας Κρητών», του Ναυστάθμου Χανίων, Εθελοντικές Ομάδες, που εδρεύουν στον Δήμο Χανίων, πρόεδροι Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Προέδρος του Σ.Τ.Ο., Μιχάλης Τσουπάκης, καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες, επεσήμανε ότι ο Δήμος Χανίων, έπειτα από τις αλλαγές στη νομοθεσία, καθώς προβλέπονται μεταξύ άλλων καθαρισμοί οικοπέδων ακόμη και εκτός σχεδίου πόλεως υπό προϋποθέσεις και η σύσταση ομάδας υπεύθυνης για την πρόβλεψη εκκένωσης οικισμού σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι υποχρεωμένος στο μέτρο που του αναλογεί να συνδράμει με ό,τι δυνάμεις διαθέτει τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και όσο την ασφάλεια της ζωής των πολιτών.

«Ευελπιστούμε να μην προκύψουν θέματα ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη θερινή περίοδο, με τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε περιοχές, όπως την Παλιά Πόλη και τον Άγιο Ματθαίο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουπάκης και πρόσθεσε «αναφορικά με την προσβασιμότητα όλοι θα πρέπει να σκεφτούμε τα προβλήματα, που μπορεί να προκληθούν από το κλείσιμο των δρόμων, των στενών και τη δυσκολία της πρόσβασης. Ο Δήμος στο μέτρο, που του αναλογεί, κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα συνεχίσει να κάνει και κάποια πράγματα παραπάνω. Στον Άγιο Ματθαίο σύμφωνα με τις οδηγίες, που μας έχει δώσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, γίνονται εργασίες δασοπυρόσβεσης, ενώ θα τοποθετηθεί και ειδική σήμανση».

https://creta24.gr/se-etoimotita-o-dimos-chanion-tin-antipyriki-periodo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button