Xania

Συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και διαμαρτυρήθηκαν για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά.

Μια μεγάλη  απεργιακή συγκέντρωση με συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων κάθε ηλικίας, από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και του δημοσίου, όπως επίσης ανέργων, μαθητών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων από διάφορους χώρους. Χιλιάδες απεργοί άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Οι συγκεντρωμένοι απεργοί φώναζαν συνθήματα όπως: «Σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», «Πνιγμένοι στις βροχές, καμένοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές!», «Ευέλικτες οι ώρες , δουλειά βράδυ –πρωί ,σκλάβους μας θέλουν με ελάχιστη ζωή!»

Στις 10 πμ ξεκίνησε η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Συνδικάτων με τη κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης από τη Μαριάτζελα Χαλακατεβάκη πρόεδρο του Συνδικάτου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Χανίων, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Χαιρετίζουμε τους απεργούς που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων Συνδικάτων και συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ για να διαδηλώσουν απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ουσιαστικά νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, σε πάνω από έναν εργοδότη και αυτό μάλιστα το θεωρούν πρόοδο. Εμείς αναρωτιόμαστε είναι πρόοδος:

-η εργασία 13 ώρες τη μέρα, 150 χρόνια περίπου μετά την καθιέρωση του 8ώρου;

– είναι πρόοδος  να δίνουμε 5 επιπλέον ώρες από τη ζωή μας αντί να ξεκουραζόμαστε και περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας;

-αποτελεί πράγματι «επιλογή» η 13ωρη εργασία όπως διατείνεται η κυβέρνηση, όταν ο μισθός μας τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα; . Η εργατική τάξη των Χανίων είναι εδώ και φωνάζει, Φτάνει Πια! Σήμερα η εργατική τάξη των Χανίων και ολόκληρης της Ελλάδας δίνει τη δική της απεργιακή απάντηση ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Παλεύουμε ώστε να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε κλάδο και με ουσιαστικές αυξήσεις. Διεκδικούμε τα αυτονόητα για εμάς και τις οικογένειες μας.

Χαιρετίζουμε τους απεργούς που νέκρωσαν τα μεγάλα εργοτάξια, τις εταιρείες τροφίμων και ποτών, τους εργαζόμενους στην υγεία, τις τράπεζες, την διανομή .Δεν χωράει πια καμία αναμονή. Οργανώνουμε από αύριο κιόλας την πάλη με βάση τις δικές μας ανάγκες.»

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αγορά απεύθυναν εκπρόσωποι από τα σωματεία Διανομέων Ντελίβερι«Ιωσήφ Σαριδάκης, του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών,Σωματείο Εργαζομέων Ε.Κ.Α.Β. Ν.Χανίων ,Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Χανίων, ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων.

Στην Απεργιακή Συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων Συνδικάτων συμμετείχαν τα παρακάτω σωματεία και φορείς του Νομού Χανίων:

Σωματείο Οικοδόμων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Επισιτισμού

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Σωματείο Διανομέων Ντελίβερι «Ιωσήφ Σαριδάκης»

Επιχειρησιακό Σωματείο e-food

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Χανίων

Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στους Μύλους Κρήτης Χανίων

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Παράρτημα Χανίων)

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Χανίων)

Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Σύλλογος Γυναικών Χανίων

ΣΕΠΕ Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν.Χανίων

ΕΛΜΕ Χανίων

Φοιτητικός Σύλλογος Εστίας Ν. Χανίων

https://creta24.gr/sygkentrothikan-stin-plateia-dimotikis-agoras-kai-diamartyrithikan-gia-to-neo-ergasiako-nomoschedio/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button