Xania

Συνάντηση του Ι. Τσιγκρή με μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής στη φυλακή Χανίων

Μια ποιητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στο Κατάστημα Κράτησης Χανιών, μέσα σ’ ένα κλίμα συγκίνησης και κεφιού μεταξύ του ποιητή και μουσικού Ιωάννης Τσίγκρης και των κρατουμένων μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής, την οποία έχει εντάξει στις θεραπευτικές δραστηριότητές του το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ο κος Τσίγκρης παρουσίασε την ποιητική του συλλογή «Αναγυρέματα», διαβάζοντας αποσπάσματα συνοδεία ζωντανής μουσικής και διαντιδρώντας με τους κρατούμενους. Τα «Αναγυρέματα» αποτελούν ποιητική συλλογή, η οποία πραγματεύεται ποικίλες μορφές “αναζητήσεων” της ανθρώπινης ψυχής και σκέψης.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Κατάστημα Κράτησης Χανιών στο πλαίσιο πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε εξαρτημένα άτομα, όπου το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε κρατούμενους χρήστες εντός του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς και του Καταστήματος Κράτησης Χανίων.

Η ομάδα δημιουργικής γραφής λειτουργεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με τη συνδρομή των εθελοντριών-φιλόλογων Παπαδάκη Στέλλας και Παΐζη Ελισσάβετ.

Η δράση έκλεισε με την υπόσχεση για μία επόμενη συνάντηση.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/616910/synantisi-tou-i-tsigkri-me-meli-tis-omadas-dimiourgikis-grafis-sti-fylaki-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button