Xania

Την Παρακευή ξεκινά το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Αθήνα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη θα βρεθούν για δύο ημέρες στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους ξενοδοχείων, super market, delicatessen, εστιατορίων και δικτύων διανομή της χώρας και να προχωρήσουν σε απευθείας επιχειρηματικές συμφωνίες.

Μετά το άκρως επιτυχημένο εγχείρημα τον περασμένο Μάιο, στον ίδιο χώρο, το Παγκρήτιο Forum επιστρέφει στην Πρωτεύουσα με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες συναντήσεις. Να σημειωθεί ότι στο 2ο Παγκρήτιο Forum έχουν δηλώσει συμμετοχή 63 εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων εστίασης, διανομής και εμπορίας τροφίμων, καθώς και 149 παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από όλους τους Νομούς της Κρήτης.

Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, είναι η διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πραγματοποιείται για δεύτερη φορά εκτός Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο κορυφαίο, για την προώθηση των κρητικών προϊόντων, επιχειρηματικό γεγονός αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας: «Το 1ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων στέφθηκε πέρυσι στο ΟΑΚΑ με μεγάλη επιτυχία. Κύριος άξονάς του η προώθηση και διασύνδεση της Κρητικής διατροφής ως πρότυπο υγιεινής διατροφής και ευζωίας, που χρειάζεται να έχει οποιοσδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό, ενισχύοντας έτσι και τον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο του αθλητικού τουρισμού. Στόχος μας και το φετινό Forum να είναι ακόμη πιο επιτυχημένο, στην ίδια φιλοσοφία. Με συγκρητισμό και ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανοίγει ορίζοντες. Δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της αθλητικής δραστηριότητας, αλλά επενδύει και στον αθλητικό τουρισμό και στην υγιεινή διατροφή. Η οικονομία της Κρήτης μπορεί και πρέπει να ωφεληθεί τα μέγιστα! Κλειδί για την επιτυχία του μεγάλου εγχειρήματος είναι η αγαστή συνεργασία όλων και η προσήλωση στο μεγάλο στόχο της διαφήμισης της Κρήτης, των προϊόντων και των παραγωγών της. Ευχαριστώ θερμά τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού μας, καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς για τη συνεργασία. Όλοι μαζί ενωμένοι ανεβάζουμε τον αθλητισμό και την Κρήτη μας ακόμη πιο ψηλά!»

πηγή: creta24

tin-parakeyi-xekina-to-pagkritio-foroym-proothisis-kritikon-proionton-stin-athina/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button