Xania

Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια Στο Σπίτι»

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, στις 3 Νοέμβρη, ψήφισμα για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα, το κείμενο του ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, που ομόφωνα ψηφίστηκε, αναφέρει: «Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης ζητά από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχών όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία στο «Βοήθεια Στο Σπίτι». Επίσης, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου και οι 163 πολυετείς εργαζόμενοι στο ΒΣΣ που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Μαρινάκης Αλέκος, Μανουσάκης Νίκος και Χουστουλάκη Γενοβέφα, πρότειναν το παραπάνω ψήφισμα με βάση τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στο Βοήθεια Στο Σπίτι (ΒΣΣ), για να σταματήσει ο εμπαιγμός και η εργασιακή ομηρία τους.

Συγκεκριμένα, αφού εκδόθηκαν και τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ σε όλες τις κατηγορίες, κι ενώ 163 εργαζόμενοι που έμειναν εκτός της προκήρυξης πετιούνται στην ανεργία, μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στο πρόγραμμα, ήρθε ένα ακόμα χτύπημα. Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η ειδική εμπειρία δεν θα έπρεπε να υφίσταται για τις θέσεις που λογίζονται στην προκήρυξη ως χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα ακόμα 1.100 εργαζόμενοι -επιτυχόντες του διαγωνισμού- να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, επίσης μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας και τινάζοντας στον αέρα όλη την προκήρυξη,

Απροστάτευτοι βρίσκονται όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και ο κόσμος που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν, που στη μεγάλη πλειοψηφία είναι κόσμος ταλαιπωρημένος, ευάλωτος και σε πολλές περιπτώσεις με σημαντικά προβλήματα υγείας, ακόμα και κινητικά.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι προκηρύξεις όπως της 4Κ/2020 για τους εργαζόμενους στο ΒΣΣ ή παλαιότερα της 3Κ/2018 για τους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και άλλες παρόμοιες, τελικά δεν αποτελούν λύση και πετάνε εργαζόμενους, που επί σειρά ετών εργάζονται στο δημόσιο χωρίς καμία διακοπή, στην ανεργία.

Γίνονται ολοφάνερες οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ κρατούσαν σε ομηρία, μέσω συμβάσεων, τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», αντί για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Από τη μία «χτύπαγαν τη πλάτη» των εργαζόμενων και υποτίθεται ότι τους στήριζαν και από την άλλη τους «έσκαβαν το λάκκο», αφού καταψήφισαν την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, την οποία πρότεινε το ΚΚΕ, που αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είναι έκθετες απέναντι στους εργαζόμενους όχι μόνο για τη μη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αλλά και για τα κενά που παραμένουν μεγάλα στο «Βοήθεια Στο Σπίτι» και απαιτούνται μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η κυβέρνηση και πιο ειδικά το υπουργείο εσωτερικών οφείλει να δώσει ΤΩΡΑ λύση! Καμιά απόλυση εργαζομένου. Τώρα η κυβέρνηση να καταργήσει όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

πηγή: creta24

yperpsifistike-to-psifisma-tis-laikis-syspeirosis-toys-ergazomenoys-voitheia-spiti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button