Xania

Χανιά: Απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή (27/11)

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί τους έμπορουπαλλήλους να συμμετέχουν στην Απεργία στις 27  Νοεμβρίου “ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές”

 Στις 6 Νοεμβρίου στα μουλωχτά αποφασίστηκε με υπουργική  τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά. Μετά, το υπουργείο ανάπτυξής αποφάσισε να μεταφέρει το άνοιγμα λόγω κακοκαιρίας στις  13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια με νέα τροπολογία κατέληξε στις 27 Νοεμβρίου λόγω του Μαραθωνίου .

Οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν τα κέρδη τους να τα μαζέψουν σε ένα τετραήμερο με τη γνωστή  Black Friday 28 Νοεμβρίου που σε πολλές πολυεθνικές κρατάει και μία εβδομάδα , ενώ οι εμποροϋπάλληλοι θα δουλεύουν « ήλιο με ήλιο» με ατελείωτες υπερωρίες.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες, «έβαλαν» το χέρι τους με στόχο η Κυριακή να  μην είναι Αργία.Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζι με τον εμπορικό Συλλογο πριν λίγα χρόνια είχε δώσει μεγάλη μάχη και είχε κερδίσει να μην χαρακτηριστεί ο Νομός τουριστική ζώνη και να αναγκαζόμαστε να δουλευουμε ήλιο με ήλιο ούτε μια μέρα!!!!Δώσαμε μεγάλη μάχη που 1η  φορά πήγαν να καθιερώσουν τη Λευκή Νύχτα, σπάζοντας  την αντίληψη ότι είναι μια «γιορτούλα» .

Οι εργαζόμενοι θέλουμε μια μέρα για ξεκούραση να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας και  με φίλους.

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί είναι πιο κάτω από τις ανάγκες μας. Τα είδη λαϊκής ανάγκης είναι απλησίαστα, βενζίνη- καύσιμα   είναι στα ύψη, το ρεύμα πληρώνετε με διακανονισμούς και ταυτόχρονα  γίνονται πλειστηριασμοί της 1ης κατοικίας για εξευτελιστικά ποσά.Σε αρκετούς χώρους εργασίας τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής είναι ανύπαρκτα, το διάλλειμα εν ώρα φόρτου εργασίας δε νοείται.

Η πετυχημένη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου έδειξε ότι με  την οργάνωση μπορούμε να διεκδικήσουμε και να σπάσουμε την τρομοκρατία και θα έχουμε αποτελέσματα.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας για να δίνουμε από κοινού τη μάχη  για να υπογραφεί  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μισθούς που να μας καλύπτουν, να καταργηθεί το ΦΠΑ  σε είδη λαϊκής ανάγκης, οι φόροι, σε ρεύμα- φυσικό αέριο και να μειωθούν οι τιμές.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς μας. Καθορισμένο ωράριο με βάση Συλλογική Σύμβαση.

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ.

Άδεια με αποδοχές για όλους τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΑΡΓΙΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/581915/chania-apergia-ton-eboroypallilon-tin-kyriaki-27-11/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button