Xania

Χανιά: Γιορτάστηκε και φέτος η Μάχη του Πύργου Βουκολιών στον Δήμο Πλατανιά (φωτο)

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μάχης, πρόσθεσε ότι “….ο Δήμος μας προβάλλει με εκδηλώσεις τιμής την Τοπική μας ιστορία, έτσι ώστε να παραμένει ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή εορτή διοργανώνεται από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής….”. Χαιρετισμό επίσης σχετικά με τη σπουδαιότητα της μάχης και την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Ομιλία για τη Μάχη του Πύργου των Βουκολιών εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Νίκη Τσαμούρη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή για πρώτη φορά ελληνικού τακτικού στρατού στο νησί και στη νικηφόρα μάχη στον Πύργο που συνετέλεσε καθοριστικά στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από το νησί. Ακολούθησε απόδοση ριζίτικου τραγουδιού από τη “Ριζίτικη Παρέα Καλλιθέας Δήμου Πλατανιά”

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, Χρήστος Αρχοντάκης και Ασπασία Λουπάκη, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων , αξιωματικός κ. Ευτύχης Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα” κ. Αθανασία Καραπατάκη, εκπαιδευτικοί και μαθητές της σχολικής κοινότητας Βουκολιών, η Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών κ. Μιράντα Ντουρουντάκη, το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουκολιών κ. Παναγιώτης Παπαδάκης και κάτοικοι της περιοχής. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά και τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Βουκολιών “Η Μέριμνα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/608272/chania-giortastike-kai-fetos-i-machi-tou-pyrgou-voukolion-ston-dimo-platania-foto/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button