Xania

Χανιά: Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς, Κολυμβάρι, τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, με την συμμετοχή της Αδελφότητας της Μονής και Κληρικών εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες και ακούσθηκε ο Πασχάλιος λόγος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με την φήμη του να ψάλλεται ακολούθως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, στον σύντομο Αναστάσιμο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο «μυστήριο της Αναστάσεως», σημειώνοντας: «Κήρυκες, μάρτυρες και αγγελιοφόροι του μυστηρίου της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού καλούμεθα να γίνουμε όλοι μας. Σε ένα κόσμο και μια εποχή που μυρίζει περισσότερο θάνατο και λιγότερο ζωή, καθώς οι επιλογές της καθημερινότητας μας μοιάζει να μας κλείνουν, να μας παγιδεύουν ολοένα, στον τάφο της μοναξιάς μας, της ιδιοτέλειας μας, των συμφερόντων και του βολέματος μας, επιτακτικά γεννάται το ερώτημα: «Τις αποκυλίσει ημίν τον λίθον εκ της θύρας του μνημείου»; Ποιός θα λυτρώσει, ποιός θα ελευθερώσει, την ψυχή και την καρδιά μας, το βάθος της υπάρξεως μας, από τους πάσης φύσεως θανάτους της καθημερινότητας του βίου; Τα ανθρώπινα; Τα.. «θα», τα.. «διότι» και τα.. «πάμε και όπου βγεί»; Οικτρά μας απογοητεύουν καθημερινά. Οι φιλοσοφίες, οι ιδεολογίες και οι θεωρίες; Χρεοκοπούν πριν ακόμα ανατείλουν. Συνεπώς; Ποιος είναι Εκείνος που δεν ζητά την θυσία των άλλων για να σωθεί ο κόσμος και ο άνθρωπος, αλλά γίνεται Εκείνος θυσία, «λύτρον αντί πολλών» για να ελευθερωθεί και να λυτρωθεί ο άνθρωπος και ο κόσμος όλος; Είναι Αυτός που πάλεψε και νίκησε τον θάνατο· Αυτός που διέλυσε τα σκοτάδια του Άδη και με την Ανάσταση Του χαρίζει στον άνθρωπο την δυνατότητα να γίνει και πάλι Ουρανοπολίτης. Είναι Πρόσωπο και έχει Όνομα. «Το υπέρ παν Όνομα». Είναι ο Χριστός καθώς η δική Του Ανάσταση χαρίζει στο γένος των βροτών την μετοχή στην Επουράνιο Βασιλεία. Άραγε θα ανοίξουμε την θύρα της καρδιάς μας στην Θεϊκή Του αγάπη και παρουσία ή θα μείνουμε ερμητικά κλειστοί στους τάφους της ανυπαρξίας μας; Ζωντανοί-νεκροί»; κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και η διανομή των Πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών. Πλήθος προσκυνητές, από την ευρύτερη περιοχή, μετείχαν της Ακολουθίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ι.Ναό και τους προαύλιους χώρους του, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν έως τέλους και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

Χανιά: Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button