Xania

Χανιά: Στη φυλακή για την επίθεση με μαχαίρι εις βάρος των αστυνομικών- Τι καταγγέλλουν οι ένστολοι

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών επέβαλε το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων στον 56χρονο ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος δύο αστυνομικών σε περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν αφού σε βάρος του εκκρεμούσε μήνυση από συγγενικό του πρόσωπο, στον οποίο είχε επιτεθεί με τσεκούρι

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το zarpanews.gr, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για ακαταλόγιστο λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα “ένοχος” για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, για οπλοκατοχή, οπλοχρησία, φθορές ξένης περιουσίας και τις λοιπές πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν.

Οι δύο αστυνομικοί στις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Όπως είπαν, την Παρασκευή το απόγευμα, ο αδερφός του δράστη, τηλεφώνησε στο  αστυνομικό τμήμα και υπέδειξε το σημείο στην παραλία της Κισάμου όπου βρισκόταν ο 56χρονος, ζητώντας να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο ίδιος εναντίον του.

Η μήνυση αφορούσε φθορές στην περιουσία του αλλά και βιαιοπραγία σε βάρος του, καθώς όπως αναδείχτηκε τα δύο αδέρφια δεν είχαν καλή σχέση λόγω κληρονομικών διαφορών μετά τον θάνατο των γονέων τους το 2014.

Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί, ο 56χρονος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Με το χέρι του γρονθοκόπησε τον έναν στο μάτι ενώ επιτέθηκε με μαχαίρι στον δεύτερο, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

«Δεν θυμάμαι τίποτα – Ήμουν σε παραλήρημα»

Στην απολογία του, ο 56χρονος υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν, ούτε μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή μαχαιριού. «Ήμουν σε παραλήρημα» σημείωσε, υποστηρίζοντας πως είναι ψυχιατρικός ασθενής, ο οποίος έχει νοσηλευτεί δύο φορές ακούσια.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων μάλιστα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:
 
Η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:15 η απογευματινή περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, επανδρωμένη με δύο συναδέλφους – μέλη μας, εκτελούσε την περιπολία της στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου Δήμου. Εκείνη την ώρα, έλαβε εντολή να προβεί σε σύλληψη ατόμου, κατόπιν σχετικής εγκλήσεως που υποβλήθηκε εις βάρος του.

Οι συνάδελφοί μας, εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο στη θέα τους προσπάθησε να διαφύγει. Έτρεξαν να τον ακινητοποιήσουν και στην προσπάθειά τους αυτή, ο μετέπειτα συλληφθείς, με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε τον έναν συνάδελφό μας, ελάχιστα χιλιοστά δίπλα από το μάτι του και τον έτερο συνάδελφό μας ελαφρότερα.

Οι 2 συνάδελφοί μας έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και συνέλαβαν τον δράστη οδηγώντας τον στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου για τα περαιτέρω.

Αυτή είναι για ”κάποιους” μία ”καθιερωμένη” και ”τυπική” εκτέλεση εργασίας, η οποία δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο…

Αυτή είναι για ”κάποιους”, μία αναλώσιμη μερίδα εργαζομένων -55.000-, στους οποίους πετάμε καθρεφτάκια κάθε τόσο και λιγάκι…sms…αύξηση ορίου ωρών βραδινής εργασίας και όχι αύξηση ωριαίας αποζημίωσης…

Αυτή είναι για ”κάποιους”, μία αναλώσιμη μερίδα εργαζομένων, τους οποίους κοροϊδεύουμε ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ αναγνωρίσουμε το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο, μέχρι τότε όμως θα έρθουν οι εκλογές και όλως τυχαίως δυστυχώς δεν πρόλαβαν να το κάνουν…

Αυτοί είναι για ”κάποιους» οι ”δεδομένοι”… σύμφωνα με τους παρατρεχάμενους αυλικούς τους…

Σας συμβουλεύουμε να τους αλλάξετε σύντομα γιατί την υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας μας θα τρίβετε τα μάτια σας…».

πηγή: apokoronaslife

%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%87/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button