Xania

«Χριστούγεννα στα Χανιά με δώρα ξεχωριστά»

Η περίοδος των εορτών είναι μια εποχή ανταλλαγής δώρων, όμορφων τυλιγμένων πακέτων, που περιμένουν με ανυπομονησία και χαρά μικροί και μεγάλοι. Δεν έχει σημασία το αντικείμενο, που «κρύβεται» μέσα στα πακέτα, αλλά το συναίσθημα και η πρόθεση, που τα συνοδεύουν.

Φέτος, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα τοπικά συμβούλια όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία, φορείς, επιστήμονες και καλλιτέχνες του τόπου διοργανώνουν δράσεις αγάπης, που αποτελούν δώρα για όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Δράσεις, που «κρύβουν» γλυκά συναισθήματα και ζεστές, ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις και θα αποτελέσουν αισθητική εμπειρία για τα παιδιά, καθώς θα συμμετάσχουν σε αυτές παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τις Δ/νσεις των Σχολείων. Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα των δράσεων.

  1. Μια θεατρική παράσταση δώρο για τα παιδιά Νηπιαγωγείου

Περιοδεύουμε τη θεατρική παράσταση – διαδραστική αφήγηση “Ο παπουτσής και τα ξωτικά … κι άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες”, σε σκηνοθεσία-δραματουργία Μαρίνας Πανηγυράκη από την ομάδα ΠεραΧώρα Theater Company. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί σε χώρους των σχολικών μονάδων ή πολιτιστικούς χώρους της εκάστοτε περιοχής για να την απολαύσουν τα παιδιά των Νηπιαγωγείων του Δήμου.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ξεπηδούν μέσα από τη μαγική βαλίτσα των Χριστουγέννων,  που άλλοτε μέσα από τους ρόλους των ηθοποιών κι άλλοτε μέσα από ρόλους, που παίρνουν τα παιδιά, ζωντανεύουν. Αφηγήσεις, παιχνίδια και πολλή μουσική περιμένει τα παιδιά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Κολπονδίνου, Μαρίνα Πανηγυράκη. Σκηνικά: Άννα Μιχελάκη.

  1. Ένα μόνιμο έργο τέχνης στο σχολείο, δώρο για όλους τους μαθητές των Δημοτικών

Προσκαλούμε καλλιτέχνες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες του τόπου μας να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στη δράση. Με υλικά, που θα προμηθευτούν από τον Δήμο, καλούνται σε συνεννόηση με τη σχολική κοινότητα να επιλέξουν έναν προστατευμένο από τη βροχή τοίχο του Δημοτικού Σχολείου, που ανήκει στον Δήμο Χανίων, και να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης με θέμα: «Τα γλυκά συναισθήματα και οι ζεστές, ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν δώρα». Όλα τα έργα στη συνέχεια είναι

 

 

σημαντικό να έχουν κι ένα αποτύπωμα των μαθητών με τη βοήθεια του εικαστικού του σχολείου, γι’ αυτό η συνεργασία καλλιτέχνη και εικαστικού κρίνεται απαραίτητη.

  1. Χριστουγεννιάτικοι σάκοι καλής φυσικής κατάστασης για όλα τους μαθητές Γυμνασίου

Καλούμε όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Χανίων σε χριστουγεννιάτικη αθλητική εκδήλωση, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες θα λάβουν δώρο ένα σάκο καλής φυσικής κατάστασης, που θα περιλαμβάνει εξαρτήματα για ένα από τα παρακάτω αθλήματα: τένις, γκολφ, κρίκετ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, οδική αγωγή, μπόουλινγκ, μπέιζμπολ, γκολφ, ρακέτες, fitness. Οι σάκοι θα ακολουθήσουν μια διαδικασία ανταλλαγής, η οποία θα γίνεται καθ’ όλη τη σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  1. Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλή μουσική για όλα τους μαθητές Λυκείου

Τα παιδιά του Λυκείου έρχεται να ευχαριστήσει αυτή η δράση μέσα από μουσική, χορό και κέφι. Ο Δήμος Χανίων βάζει το ψυχαγωγικό κομμάτι, οι τοπικοί σύλλογοι το κέρασμα στο σχολείο και έτοιμη η χριστουγεννιάτική γιορτή!

  1. Στολισμός Δημαρχείου Χανίων

Καλούμε, όπως και πέρυσι, τμήματα σχολείων, που επιθυμούν να έρθουν στο Δημαρχείο Χανίων για να κατασκευάσουν στολίδια, που θα κοσμήσουν το Δημαρχείο Χανίων.

Προτεινόμενες ημερομηνίες επίσκεψης: 28.11, 1.12, 2.12, 5.12, 6.12

Ώρες: 9.00 – 10.00, 10.00 – 11.00, 11.00 – 12.00

  1. Ημερίδα με θέμα «Δώρα τα γλυκά συναισθήματα και οι ζεστές ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις»

Καλούμε τους δημότες μας να παρακολουθήσουν Ημερίδα, που θα παρουσιάζει όλα εκείνα τα συναισθήματα και τις αξίες, που οφείλουμε καθημερινά να καλλιεργούμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στα παιδιά μας ή τους μαθητές μας. Φορείς και Σύλλογοι του τόπου θα διοργανώσουν bazaar Χριστουγέννων. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972720943 ή 28213416868, Άννα Νεμπαυλάκη, Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας και Επιμελήτρια των δράσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

πηγή: creta24

christoygenna-sta-chania-dora-xechorista/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button