Xania

Ένταξη του έργου Ανάπλασης στο Τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι στο Πρόγραμμα “ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει την Ένταξη του Έργου στο Πρόγραμμα “ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και συγκεκριμένα το Έργο “Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, για το Τμήμα Μάλεμε -Κολυμβάρι” Προϋπολογισμού 4.513.000,00€

Το σύνολο των μελετών, για το έργο “Αποκατάσταση και Βελτίωση Πλευρικών Διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο., στο Τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι” που είχε εκπονήσει ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα, στοχεύει στην ανάπλαση, διαπλάτυνση των πλευρικών πεζοδρομίων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. με νέο ηλεκτροφωτισμό και στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Η ανάπλαση της περιοχής θα έχει χαρακτήρα αναβάθμισης ασφάλειας ( καλύτερη απορροή ομβρίων), οικολογικό (λόγω των υλικών της) και αισθητικής αναβάθμισης, καθώς φυσικά και την βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας για όλους με τη δημιουργία πεζοδρομίων.

Ο νέος δημοτικός φωτισμός, θα περιλαμβάνει νέους ιστούς καθώς και φωτιστικά τύπου Led ενεργειακής εξοικονόμησης, στο σύνολο της διαδρομής Μάλεμε – Ταυρωνίτη – Κολυμβάρι, καθώς και παρεμβάσεις αστικού εξοπλισμού ( πχ κτιστά καθίσματα, παγκάκια, μικρή κάδοι απορριμμάτων κλπ).

​ Η μελέτη περιλαμβάνει, πεζοδρόμια εκατέρωθεν επί της Π.Ε.Ο., σε μήκος 6.200m, με αφετηρία ανατολικά το γήπεδο του Μάλεμε και δυτικά το Ιατρείο μέσα στον οικισμό του Κολυμπαρίου. Διέρχεται από τμήματα τόσο εντός όσο και εκτός των οικισμών Μάλεμε, Ταυρωνίτη, Καμισιανά, Ραπανιανά, Σουτελώνα, Μινωθιανά και Κολυμπάρι.

​ Χαρακτηριστικό της ανάπλασης είναι ότι το τμήμα από Μάλεμε έως Ταυρωνίτη,  θα είναι εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, με πλάτος 6m και θα περιλαμβάνει πεζοδρόμια και ποδηλατική διαδρομή.

​ Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε σχετικά“…ότι είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται τμήμα του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, ικανοποιώντας καταρχήν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, ενώ με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., στα Διοικητικά όρια του και το οποίο έρχεται να “συμπληρώσει” το τμήμα Πλατανιάς – Μάλεμε που είχε υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας έτσι ενιαία πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο., περίπου 12km….”.

​ Η ένταξη του έργου στο παραπάνω πρόγραμμα, έγινε μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, καθόσον δεν επιτρεπόταν η ένταξη από το Δήμο απευθείας, λόγω της κατηγοριοποίησης των Δήμων, με τη συνεργασία των Υπηρεσιών της και του Περιφερειάρχη κ Σταύρου Αρναουτάκη.

https://creta24.gr/entaxi-ergoy-anaplasis-tmima-maleme-kolymvari-programma-antonis-tritsis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button