Xania

Έρχονται οι καφέ κάδοι στον Δήμο Χανίων – Ξεκινά το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων»

Στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των στελεχών του Δήμου Χανίων και της εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας, αλλά και η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα «Δράσεις Ενημέρωσης ΔσΠ Βιοαποβλήτων» και «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στον Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE».

Οι δύο συμβάσεις, έχουν ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) και την ευαισθητοποίησή τους με σκοπό τη σταδιακή αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 40% της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή για τον Δήμο Χανίων. Ως περιοχή πρώτης εφαρμογής του προγράμματος, επιλέχθηκε η περιοχή των Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που συγκεντρώνει ένα ενδεικτικό δείγμα συνύπαρξης κατοικιών, καθώς και μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν ενημερωτικές δράσεις, στο πλαίσιο της οργάνωσης για την εφαρμογή του Συστήματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων, που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση και καθοδήγηση των πολιτών για το υπό ανάπτυξη σύστημα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν λεπτομερώς, ώστε να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες για το Συστήμα ΔσΠ βιοαποβλήτων, καθώς και για τον τρόπο χρήσης του νέου εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (π.χ. εσωτερικών κάδων κουζίνας κλπ.), τα είδη των αποβλήτων που θα συλλέγουν χωριστά, αλλά και το πρόγραμμα αποκομιδής ανά περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τσουπάκης Μιχάλης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Κωνσταντίνος Πατεράκης και Υποδιευθύντρια Θεμάτων Χημικού Μηχανικού και Επικινδύνων Αποβλήτων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Φλεμετάκη Μαρία και η ιδιοκτήτρια της αναδόχου εταιρίας, Νικολακοπούλου Έλενα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/613139/erchontai-oi-kafe-kadoi-ston-dimo-chanion-xekina-to-programma-dialogi-stin-pigi-dsp-vioapovliton/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button