Xania

Απολογισμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γαύδο τα Θεοφάνεια

« Έχει γίνει πια κατανοητή σε όλους, η πολυσήμαντη αξία των ακριτικών νησιών και αυτή η επίσκεψη, αν και αιφνιδιαστική- ήταν αναμενόμενη» επισημαίνει η ανακοίνωση του Δήμου Γαύδου, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήσαμε με τον ΠθΠ, η Ενέργεια στο νησί και η τιμή του ρεύματος (πόσο όμορφα τα είπε η κ. Χριστίνη!). Συμφωνήσαμε ότι η φυσιογνωμία του νησιού και ο στόχος για την μετατροπή της Γαύδου σε πράσινο νησί θα γίνει με την ένταξή της στα Greco islands ( θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο πρότυπο της Χάλκης) όπου με ΑΠΕ παράγεται δωρεάν η ενέργεια που χρειάζεται στο νησί.

Ικανοποιήθηκε -με άμεσες ενέργειες- το αίτημά μας για την ίδρυση ΚΕΠ, μια υπηρεσία που διευκολύνει την καθημερινότητα. Σήμερα, για ένα απλό γνήσιο της υπογραφής, ο κάτοικος ή ο επισκέπτης της Γαύδου πρέπει αναζητά τη δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο.

Εκθέσαμε την αναγκαιότητα για χρηματοδότηση της πρότασης μας για τηλεμετρία και ψηφιακών υδρομετρητών (προϋπολογισμός 900.000€), έργο που θα συνδράμει στην ορθολογική διαχείριση των περιορισμένων υδατικών πόρων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΠθΠ, «για μας», εννοώντας τα αστικά κέντρα και τη λειτουργία του κεντρικού κράτους, «τα λίγα (οικονομικοί πόροι ) είναι πολλά για σας»-εννοώντας τους κατοίκους της Γαύδου αλλά και ευρύτερα τα ακριτικά νησιά.

Η διευθέτηση του ρέματος στο Σαρακήνικο και η σύνταξη ΤΧΣ για τη Γαύδο είναι λογικά αιτήματά μας που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασοι».

Ενημερώθηκε για την έλλειψη νοσηλευτή/τριας από το ιατρείο και την απροθυμία των ίδιων να επιλέξουν τη Γαύδο για εργασία λόγω των συνθηκών.

Έγινε αποδεκτό το αίτημα της μητέρας των δύο παιδιών του γυμνασίου. Ο ΠΘΠ είπε στην μητέρα ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους με τον τρόπο που θέλει η ακριτική οικογένεια.

Συζητήσαμε για την άσκηση της κτηνοτροφίας και της αλιείας στο νησί. Εκθέσαμε τη βέλτιστη λύση που έχουμε καταλήξει με την κτηνιατρική υπηρεσία για τη σφαγή και μεταφορά των αιγοπροβάτων.

Μιλήσαμε για τον κίνδυνο των πυρκαγιών, την ένταξη μας στο πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης στο εργαλείο «αντιπυρική προστασία» με 210.000€ και προβληματιστήκαμε για τα αποτελέσματα τυχόν καθαρισμών. Στην ήπια ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος αναφέρθηκε πολλές φορές στην ομιλία του κάτι που κι εμείς το αναζητάμε.

Ο ΠθΠ αναφέρθηκε για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας. Το δημοτικό συμβούλιο είχε τοποθετηθεί αρμοδίως με απόφαση του (είναι αναρτημένη στη Διαύγεια). Κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να λειτουργεί πολιτικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες, με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των δημοτών και του τόπου.

Η νέα χρονιά είναι χρονιά εκλογών. Σχεδιάζουμε και δουλεύουμε για το μέλλον με στόχο να καλύψουμε την υστέρηση εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/597316/apologismos-tis-episkepsis-tou-kyriakou-mitsotaki-stin-gavdo-ta-theofaneia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button