Xania

Β. Διγαλάκης στην Ολομέλεια της Βούλης: “Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι καταστροφική”

Με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας “απέναντι σε μία Κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αταλάντευτα στην πρόοδο και στη σταθερότητα” ο κ. Τσίπρας “επιχειρεί να αποδράσει από τα αδιέξοδα του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ”, επισήμανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι το κίνητρο της κατάθεσης πρότασης μομφής, όπως είχε συμβεί και πριν από ακριβώς ένα χρόνο, είναι ξεκάθαρο και ιδιοτελές και αφορά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει μπει στην τελική ευθεία μιας ακόμα εκλογικής ήττας, που αποτελεί για εκείνον μία αναπόφευκτη πραγματικότητα, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να απολογηθεί για αυτή στο εσωτερικό του ακροατήριο. “Και όπως είναι γνωστό, η σχέση του με την πραγματικότητα είναι καταστροφική”, τόνισε ο κ. Διγαλάκης.

Ο Χανιώτης Βουλευτής ανέφερε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, τονίζοντας ότι η πανηγυρική και ενθουσιώδης υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Κρήτη αποδεικνύει ότι η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει μπροστά, στον δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής, της δημιουργίας και της ευημερίας όλων των πολιτών, για μια Ελλάδα ισχυρή, πρωταγωνίστρια, που κάνει περήφανους τους Έλληνες όπου γης με τα επιτεύγματά της.

Ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι “στη διάρκεια αυτής της τετραετίας, όπου η Κυβέρνηση διαπίστωσε λάθη και παραλείψεις, δεν δίστασε να αναλάβει την ευθύνη και να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, ώστε να διασφαλίσει ότι αυτά δεν θα επαναληφθούν. Το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση των τηλεφωνικών επισυνδέσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις, σεβόμαστε τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τους νόμους, τις ανεξάρτητες Αρχές πάντοτε και όχι a la carte. Και στην υπόθεση των τηλεφωνικών επισυνδέσεων δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε το ίδιο”.

Στη συνέχεια, ο κ. Διγαλάκης θύμισε πώς χειρίστηκε μια σειρά από ανάλογα σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τους θεσμούς και τις Αρχές, ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019. Ειδικότερα, ο κ. Διγαλάκης θύμισε “την αφαίρεση της δικαιοδοσίας αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και τη μεταφορά της αρμοδιότητας στον υπόδικο κ. Παππά, την αποψίλωση αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών, τη διαρκή στοχοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και την απόπειρα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τη μεταμεσονύκτια «επιδρομή» που οργανώσατε το 2015, όταν χωρίς να τηρηθεί η επετηρίδα αναθέσατε την προεδρία του Αρείου Πάγου, στην κα Θάνου, τις δηλώσεις σας για τους «αρμούς της εξουσίας», τις απόπειρες κατασυκοφάντησης με την υπόθεση της «Novartis» και τους κοινούς απατεώνες που παρουσιάσατε ως ψευδομάρτυρες”.

Αναφερόμενος στο έργο της Κυβέρνησης και συγκρίνοντάς το με τα πεπραγμένα της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Διγαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.

Για την οικονομία, ο Χανιώτης Βουλευτής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συγκρίνει το δικό του κυβερνητικό οικονομικό τέλμα, που χαρακτηρίστηκε από την επιβολή, αδιάκριτα, της πιο βάναυσης φορολογίας, με την ανάπτυξη, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση της ανεργίας, την επενδυτική ορμή σε κάθε τομέα της οικονομικής ζωής, επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ο κ. Διγαλάκης σημείωσε ότι άλλαξε επίπεδο, με ενίσχυση των συμμαχιών και ουσιαστική στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα οι εξ ανατολών απειλές να είναι κενές ουσίας. Θύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την υβριδική επίθεση στον Έβρο, προστάτευσε τα σύνορα, μείωσε στο ελάχιστο τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και το λαθρεμπόριο ανθρώπων και κατάφερε να διακρίνει το αληθές, που είναι εθνικό, από το ψεύδος των ΜΚΟ, των δήθεν “αλληλέγγυων” και των ιδεοληπτικών που τόσο φιλόξενα υποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο έως το 2030, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η μεγαλόνησος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας αναπτυξιακής επένδυσης, όχι με αόριστα σχέδια επί χάρτου, όπως αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, αλλά με ωριμότητα, χρονοδιαγράμματα, χρήματα και εγκατεστημένα εργοτάξια, που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στο πολλαπλάσιο τα οφέλη στην εθνική οικονομία, σε τουρισμό, έρευνα, πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/604447/v-digalakis-stin-olomeleia-tis-voulis-i-schesi-tou-syriza-me-tin-pragmatikotita-einai-katastrofiki/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button