Xania

Γιάννης Λιονάκης: Προσοχή! Εδώ ο ΒΟΑΚ σκοτώνει!

Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλά σημεία στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης αναδείχθηκαν μετά και το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής στον ΒΟΑΚ λίγο πριν τον κόμβο της Σούδας.

Και μπορεί το τμήμα τροχαίας του ΒΟΑΚ να ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες εξετράπη της πορείας της, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 29χρονος Νίκος Σφυράκης με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, αλλά οι μαρτυρίες – καταγγελίες για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου είναι πολλές.

Συγκεκριμένα, σε σχόλια στην σχετική ανάρτηση του Flashnews.gr στο Facebook μεταξύ άλλων εγράφησαν και τα εξής:

«Στο σημείο εκείνο συσσωρεύεται νερό πολύ εύκολο η υδρολίσθηση..»

«Πόσοι πρέπει να σκοτωθούν στο ίδιο σημείο ακόμα για να αλλάξουν το ασφαλτικό στο συγκεκριμένο σημείο είναι απαράδεκτο και εδώ και χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρεται …»

«Πριν μήνες άλλος ένας νέος στο ίδιο σημείο, στην ευθεία έπεσε με μηχανή κ ακρωτηριάστηκε το χέρι, σήμερα έχασε τι ζωή ένας νέος, μήπως το οδόστρωμα δεν ξέρω τι, αμαρτία δύο νέοι που ξέρω εγώ. δεν είναι τυχαίο όμως στην ευθεία».

«Πριν ένα μήνα μια νταλίκα δίπλωσε στο απέναντι σημείο σήμερα το παλληκάρι την άσφαλτο που είναι σαν τζαμί όταν έχει λίγο νερό δεν την βλέπει κανείς όμως…»

«Κόμβος Σούδας. Απαράδεκτο Οδόστρωμα, Γλυστερό και Λιμνιάζει όταν βρέχει….»

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανάρτηση του προέδρου του συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, στην οποία αναφέρεται στο πρόβλημα των παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, στον ΒΟΑΚ για τις οποίες πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και γενικά στην Περιφέρεια.

Η ανάρτηση του Γιάννη Λιονάκη

ΠΡΟΣΟΧΗ!ΕΔΩ Ο ΒΟΑΚ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

 Ξέρω, ο οδηγός πρέπει να έχει την προσοχή του τεταμένη, να οδηγεί με σύνεση και προσοχή κλπ κλπ κλπ.. Και πως ο οδηγός είναι ο κύριος υπαίτιος σε ένα τροχαίο. Ωραία! Λοιπόν ακούστε να σας πω τώρα δύο περιπτώσεις,δύο σημεία ,στο ΒΟΑΚ ,που δεν πρέπει για κανένα λόγο να οδηγείτε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το ένα σημείο είναι στην περιοχή που έγινε το αποψινό θανατηφόρο τροχαίο στη διασταύρωση για είσοδο στη Σούδα, λίγο μετά την αρχή του διαχωριστικού στηθαίου.

Το άλλο είναι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας πάνω από το Γάζι με κατεύθυνση προς Ηράκλειο.

Για κανένα λόγο δεν θα μπαίνετε στα δύο αυτά σημεία στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και να οδηγείτε εδώ μόνο στη δεξιά λωρίδα. 

Γιατί 20 χρόνια που επισημαίνω αυτά τα δύο σημεία δεν καταφέραμε να  αποκαταστήσουμε το οδόστρωμα και να μην κάνει αυτές τις λίμνες στο πλάι των διαχωριστικών στηθαίων.

Εκεί ,σ’ αυτές τις λίμνες ,μπαίνουν οι δύο αριστεροί τροχοί στα νερά οι δύο άλλοι σε πιο καθαρό οδόστρωμα, έχουμε υδρολίσθηση και  αν μάλιστα τα λάστιχα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ή τρέχουμε λίγο παραπάνω τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τραγικά.

Στη διασταύρωση λοιπόν της Σούδας στην αρχή του στηθαίου του ΒΟΑΚ  και στην Αγία Μαρίνα με κατεύθυνση προς Ηράκλειο πάνω από το Γάζι ,ποτέ στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας…….»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/600277/giannis-lionakis-prosochi-edo-o-voak-skotonei/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button