Xania

Δίκη για δολοφονία Σφηνάρι – Η πρόταση της Εισαγγελέως, πότε θα βγει η απόφαση – Τι λέει η συνήγορος της οικογένειας θύματος (βιντεο)

Με την πρόταση της εισαγγελέως συνεχίζεται η εκδίκαση στο Εφετείο Δυτικής Κρήτης της υπόθεσης διπλής δολοφονίας στο Σφηνάρι Κισσάμου

Η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο πρώτος κατηγορούμενος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και την τέλεση της ληστείας. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο πρότεινε επίσης ενοχή για συνέργεια στην τέλεση της πράξης.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει αν θα ολοκληρωθεί το δικαστήριο την Δευτέρα (28/11) ή θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Εν τέλει το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει και ολοκληρωθεί η δική την Δευτέρα (28/11) το πρωί στις 9.

Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις η συνήγορος της οικογένειας της δολοφονηθείσας ηλικιωμένης, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η ίδια αναφέρθηκε στην πρόταση της Εισαγγελέως και στην αναμενόμενη απόφαση της Δευτέρας που θα “λυτρώσει” την οικογένεια του θύματος.

Νωρίτερα είχαμε την κατάθεση του γιου της δολοφονημένης γυναίκας ο οποίος ανέφερε ότι « εγώ πληροφορήθηκα για το θάνατο της μητέρας μου από τον θείο μου. Από την κηδεία και εντα άρχισαν οι υποψίες μας. Βλέπαμε στα πρόσωπα τους μια ενοχή μια ψυχρότητα. Η μητερα μου φρόντιζε το γιο του θύματος του μαγείρευε το μην βοηθούσε εμείς το βλέπαμε Πτι μπροστά στα μάτια μας αλλά δεν το πίστευα μας.

Η μητερα μου μας είχε πει ότι ο σύζυγος της είχε στο σπίτι κρυμμένα χρήματα. Μάλιστα μας είχε πει ότι πρόκειται για μεγάλο χρηματικό ποσό. Πιστεύω μεγαλύτερο από τις 60.000 που λενε. Ο μακαρίτης πληροφορηθήκαμε αργότερα ότι έλεγε σε πολλούς συγχωριανούς του ότι φυλάει τα χρήματα του στο σπίτι καθώς δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες. Μάλιστα τους προέτρεπε να κάνουν το ίδιο. Η μητερα μου ήξερα μόνο ένα σημείο μέσα στο σπιτι που υπήρχαν χρήματα. Τα παιδιά του θύματος ξέρανε για τα λεφτά στο σπίτι. 

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων η έδρα προχώρησε στη ανάγνωση καταθέσεων από τη Πρωτόδικη δίκη. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των καταθέσεων η κόρη του θύματος ακούγοντας τις περιγραφές από το στυγερό έγκλημα ξέσπασε σε λυγμούς. 

Η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου – «Δεν ξέρω το Σφηνάρι που είναι, δεν έχω πάει ποτέ»

Ο πρώτος κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας ότι « είχα μπλεξίματα χρόνια με την αστυνομία που είχαν σχέση με τα ναρκωτικά. Εγώ πούλησα ναρκωτικά για να παίρνω τη δόση μου. Το 2007 κατέδωσα κάποιους διεφθαρμένους αστυνομικούς στο εσωτερικών υποθέσεων και στη συνέχεια με απείλησαν ότι θα το θυμάμαι. Η εμπλοκή μου στη δολοφονία ήταν στημένη. 

Το 2016 ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μου ήρθαν αστυνομικοί και μου ζήτησαν να πάμε στο τμήμα. Εκείνη την περίοδο εγώ επειδή έκανα θεραπεία στον ΟΚΑΝΑ δεν είχα μπλεξίματα με τα ναρκωτικά απόρησα. Στη ασφαλεια περίμενα με τις ώρες. Κάποια στιγμή μου έφεραν μια δικογραφία οτι σκότωσα δυο ανθρώπους στο Σφηνάρι και εγώ σοκαρίστηκα και απόρησα. Για πιο λόγο θα σκότωνα εγω δυο ανθρώπους. Εγώ τον δολοφονηθέντα τον είχα δει μια φορά. Τον γιο του ήξερα. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω κάτι που  σημείωσαν από κάτω. 

Την μάρτυρα που η κατάθεση της έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς ανέφερε ότι της είχα πει ότι έχω σκοτώσει δυο ανθρώπους την ήξερα ελάχιστα για να της εκμυστηρευτώ κάτι τέτοιο. Η γυναίκα αυτή το έπαιζε σε διπλό ταμπλό και με έμενα και με τον άλλον κατηγορούμενο. Στη συνέχεια εγώ της είπα να διαλέξει και τσακωθήκαμε. Για λόγους εκδίκησης μπορεί να με κατηγόρησε. Δεν ξέρω το Σφηνάρι που είναι, δεν έχω πάει ποτέ. Δεν σκότωσα κανένα. Δεν είχα καμία ανάγκη για χρήματα».

Που βρισκόταν την ημέρα της δολοφονίας 

Για την ημέρα της δολοφονίας ο κατηγορούμενος αναφερθεί ότι « όλη μέρα είχα κάτσει στο σπίτι μου από όσο θυμάμαι στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή πήγα στον τσάμπα και έφαγα. Γύρισα σπίτι και εκατσα στον υπολογιστή. Το πρωί εκείνης της μέρας είχα πάρει τηλέφωνο τον γιο του θύματος για να έρθει να μου βάψει το σπίτι ωστόσο ήταν με την οικογένεια του. Παράλληλα το απόγευμα εκείνης της ημέρας τηλεφώνησα στον άλλον κατηγορούμενο για να μου καπνό. Μου απάντησε με sms και στη συνέχεια του έστειλα και εγώ ένα. Για το φονικό ενημερώθηκα λίγες μέρες μετά από τον γιο του θύματος και μάλιστα με πληροφόρησε οτι βρέθηκαν περίπου 2000 ευρώ στο σπίτι και στο αυτοκίνητο των θυμάτων. Θυμάμαι τι έκαναν εκείνη τη μέρα»

Ωστόσο η προεδρος του δικαστήριο παραθέτοντας τις κλήσεις του κατηγορουμένου τόνισε οτι σήμα του κινητού του βρέθηκε σε άλλα σημεία. 

Η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου – «βασανίστηκα στο αστυνομικό τμήμα δεν μου έδινα τα φάρμακα μου»

Στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος ξεκίνησε λέγοντας ότι «Την ημέρα της σύλληψης με συνέλαβαν για κάτι φάρμακα που βρήκανε στο σπίτι μου. Όταν πήγα στο αστυνομικό τμήμα με άφησαν μόνο μου ώρα. Τον γιο του θύματος εγώ δεν τον ήξερα. 

Γιατί λοιπόν να πάω στο χωριό και να σκοτώσω τον πατέρα του παιδικού μου φίλου. Και να πάρω τον κατηγορούμενο μαζί μου και τον γιο του; Αν ήθελα να το κάνω θα το έκανα σίγουρα αλλιώς. Στο μητρώο μου υπάρχουν μόνο ναρκωτικά». 

Στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να μου έχουν αναφέρει προηγουμένως κάτι για το φονικό με ρωτούσαν που ήμουν και τι έκανα εκείνη τη μέρα που να θυμάμαι. Πως να θυμάμαι 11 μήνες τι έκανα εκείνη την ημέρα.

Στο αστυνομικό τμήμα βασανίστηκα από τους αστυνομικούς, με χτύπησαν και δεν μου έδιναν τα φάρμακα μου για να δώσω την κατάθεση. Εγώ είχα πάθει στερητικό σύνδρομο είχα τρόμο και πανικό. Μάλιστα οι αστυνομικοί μου έλεγαν ότι δεν κυνηγάνε εμένα αλλά τον άλλον κατηγορούμενο. Τις ενστάσεις μου δεν τις είπα ούτε στην ανακρίτρια ούτε στη δικηγόρο μου.

« Αν ήθελα να το κάνω θα το έκανα σίγουρα αλλιώς». 

Μετά το τέλος των απολογιών των δυο κατηγορουμένων ο πρώτος θέλησε να τονίσει ότι « Γιατί να σκοτώσω τους δυο ανθρώπους ενώ θα μπορούσα να μάθω που ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Διατηρούσα  σεξουαλική σχέση με τον γιο του θύματος. Τότε αφού σκότωσα τα δυο θύματα θα έπρεπε να σκοτώσω και τους άλλους δυο για να μην υπάρχουν μάρτυρες.Δεν έχω πειράξει ποτέ κανένα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/582743/diki-gia-dolofonia-sfinari-i-protasi-tis-eisangeleos/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button