Xania

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι – Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2022, με θεματική ενότητα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα» και εθνικό συντονιστή τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), ολοκληρώθηκε η μια από τις τέσσερις δράσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] που αφορούσε «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι, Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας».

Κατά τη διάρκεια των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων (Τρίτη 22 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022) μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέσσερις σχολικές μονάδες, και συγκεκριμένα από τα Νηπιαγωγεία Βαρυπέτρου και Αλικιανού, την Έκτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, καθώς και την Τρίτη και Τετάρτη Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, παρακολούθησαν την παραδοσιακή διαδικασία δημιουργίας και κατεργασίας νήματος από μαλλί προβάτων ως βιώσιμου κλωστοϋφαντουργικού προϊόντος από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Φραγκιαδάκη Ηλία.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας, τον κ. Πατεράκη Κωνσταντίνο Γενικό Διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ, και τον κ. Βαρδάκη Εμμανουήλ Διευθυντή Εναλλακτικής Διαχείρισης, για τη σημασία της πρόληψης παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων, της επαναχρησιμοποίησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων καθώς και της ανακύκλωσης αυτών των προϊόντων.

Ετησίως περισσότεροι από 40 τόνοι απόβλητα συλλέγονται μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας συλλογής (κόκκινοι κάδοι) ενώ αν δεν υπήρχε αυτή η διαδικασία συλλογής, θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα στον χώρο Υγειονομικής Ταφής.

Στόχος της ΔΕΔΙΣΑ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της Πρόληψης, της Επαναχρησιμοποίησης και της Ανακύκλωσης στα πλαίσια της βιώσιμης Κυκλικής Οικονομίας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/582765/ekpaideftikes-episkepseis-sto-kritiko-paradosiako-spiti-mouseio-tou-politistikou-syllogou-soudas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button