Xania

Επίσκεψη της παράταξης “Ανεξάρτητη Κίνηση δήμου Πλατανιά Νέα Εποχή” στα Μεσκλά

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, επισκεφθήκαμε την Τοπική Κοινότητα Μεσκλών στα πλαίσια των περιηγήσεών μας στο Δήμο Πλατανιά, προκειμένου να συζητήσουμε με τους κατοίκους και να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει την ενδοχώρα και αυτό που αντικρίσαμε στην Κοινότητα Μεσκλών είναι πως έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστα έργα και με απευθείας αναθέσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα έργα εξυπηρετούν τους φιλικά προσκείμενους στην παράταξη του Δημάρχου.

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2023 αναφερθήκαμε σε απευθείας αναθέσεις, προσωπικές εξυπηρετήσεις και ψηφοθηρίες. Όλα αυτά συμβαίνουν και στα Μεσκλά.

Καθημερινότητα δραματική (αγροτική οδοποιία , ύδρευση κλπ).

Πλήρης εγκατάλειψη.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κυρίου Μαλανδράκη ξεχάστηκαν.

Θα μεταφέρω τα λεγόμενα των παρευρισκόμενων Δημοτών στο καφενείο του κυρίου Μανώλη.

Συζητήσαμε και με τον κύριο Γιάννη, ο οποίος μας ενημέρωσε με τη σειρά του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο κύριος Γιάννης στο παρελθόν διετέλεσε τοπικός σύμβουλος. Στη συνέχεια όμως, παραιτήθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του χωριού, τα οποία αγνοούσε η Δημοτική Αρχή.

Δημότης αναφέρει χαρακτηριστικά πως προκειμένου οι κάτοικοι να συναντήσουν τον Πρόεδρο του Τοπικού και το Δημοτικό Σύμβουλο που κατάγεται από το χωριό τους, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση.

Προεκλογικά, ο Πρόεδρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος είχαν υποσχεθεί πως το Κοινοτικό γραφείο θα ήταν ανοιχτό, προκειμένου οι Δημότες να πρωτοκολλούν τα προβλήματά τους και στη συνέχεια να προωθούνται στη Δημοτική Αρχή για επίλυση. Κάτι που ποτέ δε συνέβη.

Κτηνοτρόφοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις περιουσίες τους και στα μητάτα τους, καθώς ο δρόμος από τα Πορια και πάνω δεν είναι προσπελάσιμος. Αντιθέτως, με το δρόμο προς Δρυς που είναι λεωφόρος. Να σημειωθεί πως στο δρόμο προς Πορια θα μπορούσε να δημιουργηθεί προσβασιμότητα σε μία μόλις ημέρα με έναν μηχάνημα JCB.

Όλα στο βωμό της ψήφου.

Γέφυρες που ενώνουν τα Τσαμαδιανά με τα Βουριανά και το Μεσιακό Μήλο με τα Παπουτσιανά, οι οποίες είναι προπολεμικής κατασκευής και είναι επικίνδυνες. Πιθανό να θρηνήσουμε και άλλο θύμα εκτός του αλλοδαπού που σκοτώθηκε λόγω της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής.

Ο δρόμος Μεσκλά – Λάκκοι πότε θα ολοκληρωθεί;

Οι βοσκότοποι δεν παραχωρήθηκαν στους κτηνοτρόφους, αλλά ανεξαρτήτως επαγγέλματος δόθηκαν στους ημετέρους.

Ο δρόμος προς Ζαγρε που κόστισε πάρα πολλά χρήματα ποιους εξυπηρετεί;

Προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα στα ρυάκια και να μπορούν οι κάτοικοι να πηγαίνουν στα χωράφια τους, απαιτούνται πλύστρες. Δυστυχώς υπάρχουν μόνο εκεί που εξυπηρετούνται οι ημέτεροι και οι φίλοι τους.

Ο κύριος Χαλαράκης Λευτέρης και η κυρία Λεβεντάκη-Λουλαδάκη Μαρία επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεές από μία κρήνη ο καθένας. Ο κύριος Λευτέρης στη μνήμη του πατέρα του και η κυρία Μαρία στη μνήμη του συζύγου της, Λουλαδάκη Αντρέα.

Η Δημοτική Αρχή δεν αποδέχτηκε τις δωρεές αυτές. Γιατί άραγε;

Αυτές οι δύο χορηγίες ανέρχονταν περίπου σε 25.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ και δυστυχώς η Δημοτική Αρχή τις αγνόησε.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής,

Εάν σας ζητούσαν οι Δημότες των Μεσκλών να κατασκευάσετε αυτές τις δύο κρήνες με χρήματα της Δημοτικής Αρχής, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι δεν τις κατασκευάζετε, αναφέροντας ως συνήθως πως δεν έχετε χρήματα.

Αλλά το γεγονός πως δεν αποδέχεστε τις δωρεές των κατοίκων, δε μπορούμε να το κατανοήσουμε.

Είναι αδιανόητο.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, υπήρχε πρόθεση να βοηθήσει η Περιφέρεια. Εσείς αναφέρατε στους κατοίκους πως δεν είναι απαραίτητη η βοήθεια αυτή, καθώς το έργο αυτό θα εντασσόταν σε πρόγραμμα. Δυστυχώς δεν εντάχθηκε ποτέ και δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον η Δημοτική Αρχή για τον εκσυγχρονισμό του.

Γιατί τους κοροϊδέψατε;

Γιατί τους αντιμετωπίσατε με αυτόν τον τρόπο;

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρουν οι Δημότες, αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Εάν δε στηριχθεί η ενδοχώρα, πολύ σύντομα θα ερημωθεί.

Εξυπηρετείτε απλά και μόνο τα μικροσυμφέροντα και δεν προσπαθείτε να δημιουργήσετε προοπτικές για τους Δημότες, προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/599498/episkepsi-tis-parataxis-anexartiti-kinisi-dimou-platania-nea-epochi-sta-meskla/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button