Xania

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στον Δήμο Πλατανιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κυρίως νέων του Δήμου Πλατανιά πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο: “Τα ναι και τα όχι της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο’’, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πλατανιά , σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Βουκολιών ”Η Μέριμνα”, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Την εκδήλωση στήριξε η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων με τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά.

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Της Σωματικής Βίας Και Κακοποίησης του Παιδιού, όπως έχει ανακηρυχθεί η 19η Νοεμβρίου από τον Ο.Η.Ε, και έγινε στο πλαίσιο του Travel Edition του Ινστιτούτου CSI με την υποστήριξη της Εurolife FFH. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του τόνισε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα απέναντι στους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, ειδικά όταν η πρόσβαση σε αυτό είναι πλέον τόσο άμεση κι ελεύθερη σε όλους, ενώ επισήμανε ότι δε χρειάζεται να το δαιμονοποιούμε αλλά να εκπαιδευτούμε στην ορθή διαχείρισή του. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον κο Σφακιανάκη Μανώλη για την παρουσία του, όπως και τους συνεργάτες του.

Στην ημερίδα κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α ΕΛΑΣ, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Ειδικός Ερευνητής- Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Πλατανιά για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και η κ. Καλλιόπη Ιωάννου, Λέκτορας Εγκληματολογίας στο ICPS College και Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, οι οποίοι αναφέρθηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο σε μια σειρά από θέματα σχετικά με τους τρόπους εντοπισμού και αποφυγής των κινδύνων στο διαδίκτυο, τον εθισμό σε αυτό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τους κινδύνους από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαιρετισμό στην ημερίδα επίσης απηύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη και εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κων/νος Ζορμπάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Βουκολιών κ. Αθανασία Καραπατάκη και ενώ επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη, Χρυσούλα Μαραγκουδάκη και Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας κ. Γιάννης Δαράκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πλατανιά κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Χανίων κ. Γιάννης Βλαχάκης, διευθυντές και μαθητές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και πολλοί γονείς. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο κ. Μαλανδράκης προσέφερε στους ομιλητές το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Πλατανιά “Η Πεμπτουσία της Κρήτης”, ως αναμνηστικό δώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/581124/imerida-gia-tin-asfali-ploigisi-sto-diadiktyo-ston-dimo-platania-2/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button