Xania

Ηχηρό μήνυμα κατά του αλκοολισμού από μικρούς και μεγάλους

Ηχηρό μήνυμα κατά του αλκοολισμού έδωσαν φορείς, χιλιάδες μαθητές και πολίτες που συμμετείχαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο στις εκδηλώσεις της εβδομάδας πρόληψης αλκοόλ 2023.

Οι επιστήμονες και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων όπως, το “Δίκτυο Αλκοόλογίας Κρήτης”, ο “Σύλλογος Επιστροφή” και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης, 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και Ρεθύμνου, έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με ομιλίες στα σχολεία, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικά -εικαστικά δρώμενα και άλλες εκδηλώσεις.

Τις επιπτώσεις και τον κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία από την προβληματική κατανάλωση αλκοόλ επεσήμαναν επίσης σε μεγάλη μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια Ηρακλείου η Πρόεδρος του Συλλόγου «επιστροφή» Ευγενία Χουρδάκη, ο ομότιμος καθηγητής ιατρικής και υπεύθυνος του Δικτύου Αλκοολογίας Κρήτης, Γιάννης Μουζάς, ο γιατρός- Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Βαγγέλης Ζάχαρης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, κ.α.

Εκδηλώσεις, όπως δήλωσε ο κ. Μουζάς πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ενώ του χρόνου η εβδομάδα πρόληψης θα συμπεριλαμβάνει Χανιά και Λασίθι. Συγκεκριμένα εκδηλώσεις προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Λύκειο Γαζίου Μαλεβιζίου, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου, ενώ στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος πραγματοποιήθηκε προβολή βραβευμένης ταινίας για το αλκοόλ.

Επίσης έγιναν εικαστικά δρώμενα από τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου στην Λότζια, ενημέρωση ενηλίκων για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στο Αρσάνιο Εκπαιδευτικό ίδρυμα Σταυρωμένου στο Ρέθυμνο, όπου ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και ενημερωτικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μουσική εκδήλωση έξω από τη Λότζια από το μουσικό σχολείο Ηρακλείου με τη συμμετοχή του Γιάννη Κασσωτάκη.

https://creta24.gr/ichiro-minyma-alkoolismoy-mikroys-megaloys/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button