Xania

Η τεράστια ελληνική σημαία στην 115 Πτέρυγα Μάχης γεμίζει συγκίνηση τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας (εικόνες)

 

Μια εντυπωσιακή σημαία 70 τ.μ. είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που βλέπουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις τους. Η τεράστια ελληνική σημαία που δεσπόζει κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχει ξεπεράσει τα «σύνορα» της Κρήτης.

Ο λόγος φυσικά για την επιβλητική σημαία που έχει δημιουργήσει ο γνωστός δύτης Μανόλης Βουτσαλάς, ο οποίος μάλιστα κάθε φορά αναλαμβάνει ο ίδιος να τη στήσει με γερανό ώστε να είναι ορατή από κάθε σημείο.

Σύμφωνα με το cretalive, πριν από λίγες ημέρες, ο σμήναρχος εν αποστρατεία Γιώργος Κωστάκης ήρθε σε επαφή με τον αγαπητό στους Ηρακλειώτες «Μπλομπλό» ως … μεσολαβητής, καθώς η 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, επιθυμούσε να βρει μια μεγάλη σημαία για να τοποθετηθεί σε ένα εμφανές σημείο των εγκαταστάσεων.

Οι εκεί ιθύνοντες θυμήθηκαν τη δραστηριότητα του Μανόλη Βουτσαλά και την εντυπωσιακή σημαία του που δεσπόζει με κάθε ευκαιρία στον Κούλε και θέλησαν να μάθουν που μπορούσα να προμηθευτούν μια για λογαριασμό τους που να καλύπτει 70 τ.μ..

Ο Μανόλης Βουτσαλάς δεν χρειάστηκε και πολλή ώρα για να καταστρώσει το σχέδιο του. Προφασίστηκε στον σμήναρχο ε.α ότι δεν… θυμόταν από πού είχε προμηθευτεί την εμβληματική σημαία του, ωστόσο κινήθηκε ταχύτατα και μεθοδικά κατασκευάζοντας ο ίδιος το σύμβολο που ήθελε η πτέρυγα μάχης να έχει στις εγκαταστάσεις της.

Όταν ετοίμασε τη σημαία και την παρέδωσε η συγκίνηση ήταν έντονη και από τις δύο πλευρές. Έτσι, πλέον η νέα σημαία του κ. Βουτσαλά έχει τοποθετηθεί σε έναν εξωτερικό τοίχο της Π.Μ και είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που έχουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας όταν προσγειώνονται και απογειώνονται.

lawandorder





Share on Google Plus

πηγή: xanianews

2022/11/115.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button