Xania

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα καταθέσουν στεφάνι την Τρίτη 9 Μαϊου στις 9:00 π.μ, στο μνημείο των 33 Σοβιετικών στρατιωτών στον Άγιο Λουκά, που έπεσαν στο νησί μας το 1941-1945.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ,με αφορμή την συμπλήρωση 78 χρόνων από την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

«78 χρόνια μετά την ήττα του Ναζισμού, τιμάμε την συμβολή των στρατιωτών του Κόκκινου στρατού, της ΕΣΣΔ που πρόσφερε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρών στην μεγάλη υπόθεση της νίκης απέναντι στον φασισμό. Όσο βρώμικο μελάνι και να χύσουν η ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, η ήττα του Ναζισμού απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού –κομμουνισμού.

Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα στο Βερολίνο και τελικά η συντριβή του ναζισμού, έγιναν δυνατές χάρη στην ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, στα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.  Στις σημερινές συνθήκες όπου εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία , οι φασιστικές δυνάμεις προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι, τα διδάγματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων, η παράδοση τους άνευ όρων στην ΕΣΣΔ, αποδεικνύουν ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο,όσο δυνατός και να φαίνεται. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του ΚΚΕ που αποτέλεσε στην χώρα μας την ψυχή, τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων.

Η ιστορία του αντιστασιακού κινήματος και στην χώρα μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να δείξουν ανοχή στον φασισμό, να ταυτίσουν όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στην μάχη απέναντι στον κατακτητή με τους συνεργάτες των Ναζί.

Η φετινή επέτειος της 9η Μαϊου πραγματοποιείται λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ , συνολικά τον Χανιώτικο λαό να αξιοποιήσει την πείρα του και την ίδια την ιστορία του και να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ!

Γιατί όπως και τότε, έτσι και σήμερα μόνο ο λαός σώσει τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ!»

https://creta24.gr/katathesi-stefanoy-mnimeio-ton-33-sovietikon-stratioton/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button