Xania

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑ Χανίων

Τα στελέχη του Κόμματος εξέφρασαν τη στήριξη του ΚΚΕ στην απαίτηση των εργαζόμενων να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που ουσιαστικά προωθεί επιπλέον χαράτσωμα στον λαό  για τις υπηρεσίες ύδρευσης και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Επιπλέον, σχεδιάζεται μέσω του νομοσχεδίου η περαιτέρω εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων τομέων, αλλά και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Επεσήμαναν πως μέσω της ΡΑΕ, που θα καθορίζει το πού και πώς θα αναπτυχθούν τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης στη λογική κόστους-οφέλους, προχωρά η συνολική πολιτική της απελευθέρωσης και των τομέων ύδρευσης και αποχέτευσης, με βάση της πολιτικές της ΕΕ, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και που επί της ουσία αφαιρεί τη δυνατότητα στους δήμους να καθορίζουν την τιμολογιακή πολιτική τους. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στο ΟΣΕ, με τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε τις τελευταίες μέρες.

Οι εργαζόμενοι, εκτός από την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, κατήγγειλαν την υποστελέχωση της υπηρεσίας, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους όσοι δεν είναι ντόπιοι.

 Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε αυτά τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα κάθε κοινωνική ανάγκη και τις ζωές του λαού μας ως κόστος που μπαίνει εμπόδιο στο αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους που υπηρετούν. Διαβεβαίωσαν πως το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και  σε αυτή την κατεύθυνση  θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή, αλλά και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/621665/klimakio-tis-te-chanion-tou-kke-episkefthike-ti-deva-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button