Xania

Κρήτη: «Έπιασαν» δουλειά τα συνεργεία στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου – Ο σχεδιασμός για την αξιοποίησή του (εικόνες)

Μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων, τα συνεργεία έπιασαν δουλειά.

Από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα άρχισαν να καθαρίζουν τον χώρο προκειμένου να ξεκινήσει γρήγορα η αξιοποίηση του στρατοπέδου.

Ο Δήμος Χανίων σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν χώρο πρασίνου και αναψυχής, ωστόσο μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων 500 θέσεων και θα υπάρχουν και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων για την μεταφορά των πολιτών προς κέντρο της πόλης.

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου στον δ. Χανίων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ολιστική ανάπτυξη της περιοχής των Χανίων. Στόχος της παραχώρησης είναι να γίνει δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο αυτό χώρο, η τόνωση της τοπικής αγοράς, η βελτίωση του επιπέδου ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ακίνητο παραχωρήθηκε στο Δήμο προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, ενώ έχει έκταση 52 στρέμματα, βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης των Χανίων, σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή και έως σήμερα ανήκε ιδιοκτησιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

https://creta24.gr/kriti-epiasan-doyleia-ta-synergeia-stratopedo-markopoyloy-o-schediasmos-tin-axiopoiisi-eikones/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button