Xania

Κρήτη: «Ήταν δύσκολη η κατάσταση», λέει γιατρός για τον 29χρονο που ακρωτηριάστηκε – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 29χρονος μοτοσικλετιστής που ακρωτηριάστηκε μετά από το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά. 

Οι γιατροί έδωσαν πολύωρη μάχη για να σώσουν το πόδι του κάτι που δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

«Ήρθε στο τμήμα επειγόντων, είχε ένα ακρωτηραστικό τραύμα στη κνήμη πολύ σοβαρό», δήλωσε στο Creta24 o ορθοπεδικός, επιμελητής Α’ του νοσοκομείου Χανίων, Ιωάννης Σφυράκης και τόνισε πως η καλή αντιμετώπιση του τραύματος από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί μεγάλο τμήμα του ποδιού του αλλά και να ελεγχθεί η αιμορραγία που θα μπορούσε να είχε θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Οι γιατροί κινήθηκαν άμεσα, υπέβαλαν τον 29χρονος σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τον έβαλαν στο χειρουργείο. «Ήταν δύσκολη η κατάσταση γιατί έπρεπε να ελεγχθεί η αιμορραγία του ποδιού, να εξασφαλιστεί πρώτα η ζωή του ασθενή και η σωτηρία του σκέλους», ανέφερε ο κ. Σφυράκης.

Αφού κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία επί 3 ολόκληρες ώρες οι γιατροί πάλευαν να σώσουν το πόδι του 29χρονου. «Δυστυχώς μετά από πολύωρες προσπάθειες το πόδι ακρωτηριάστηκε στο επίπεδο της κνήμης. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω και κάποιον θλάσεων που υπάρχουν στο κεφάλι αλλά και την παρακολούθηση του σκέλους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σφυράκη οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τον 24χρονο. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα γιατί υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος φλεγμονής λόγω του ανοιχτού τραύματος που είχε ο ασθενής λόγω του τροχαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: creta24

kriti-itan-dyskoli-katastasi-leei-giatros-ton-29chrono-poy-akrotiriastike-krisima-ta-epomena-24ora/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button