Xania

Κρήτη – Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη

Τελευταία ενημέρωση: 20.26

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει και την Κρήτη τις τελευταίες ώρες, επηρέασε και τη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Φαιστού 

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες.
Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία και ο Δήμος Φαιστού παραμένουν σε αυξημένη επιφύλαξη διατηρώντας όλους τους δρόμους εντός των διοικητικών ορίων του δήμου ανοικτούς και θα επανέλθουν με νεότερη ανακοίνωση για πρόσθετες οδηγίες κι αποφάσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Στον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι, η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Έλους αναστέλλεται και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν, στην εν λόγω περιοχή, τις επόμενες ώρες.

Με δεδομένο την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι, αναστέλλεται η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου (ΕΠΑ.Λ.) ¨Ειρηναίος Γαλανάκης¨ για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης των εργαστηριακών μαθημάτων

Στον Δήμο Χανίων

Παρατείνεται και για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει να επελαύνει στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται και οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) σε Σπλάντζια και Νέα Χώρα, θα παραμένουν ανοιχτά έως και Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας.

Στον Δήμο Αποκορώνου 

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον Δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 7/2, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και της επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα παραμείνει και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), στον Πανασό. 

 
Για τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Στον Δήμο Ηρακλείου
Ο Δήμος Ηρακλείου λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσα, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Βασιλειές και Άγιο Βλάση.
Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί / παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα από και προς τις ορεινές ή ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στον Δήμο Μαλεβιζίου 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Τυλίοου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Κρουσώνα και Τυλίσου.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσιες και ιδιωτικές, παιδικοί σταθμοί, όπως και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

πηγή: creta24

kriti-kakokairia-mparmpara-poia-scholeia-tha-parameinoyn-kleista-tin-triti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button