Xania

Κρήτη: Πουλούσαν αυτοκίνητα «φαντάσματα» – Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα πιάστηκαν οι δύο απατεώνες

Συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου δυο Έλληνες (62 και 46 ετών) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι οι δύο άνδρες με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

Προκειμένου να πείσουν τους αγοραστές για τη νομιμότητα των ενεργειών τους παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα παραστατικά έγγραφα των οχημάτων (άδεια κυκλοφορίες κ.α) και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπής ενώ για την καθυστέρηση παραλαβής των οχημάτων προφασίζονταν διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας κατέλαβαν τον 62χρονο κατά το χρόνο που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από παθόντα για κάλυψη μεταφορικών εξόδων οχήματος που βρισκόταν δήθεν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο δεύτερος άνδρας και σε έρευνα που έγινε στην κοινή τους οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας οι ημεδαποί, με την ανωτέρω μέθοδο και τη χρήση πλαστών εγγράφων κατά το χρονικό διάστημα από 15.02.2023 έως και 10.03.2023 είχαν προβεί στην εξαπάτηση έξι Ελλήνων αποσπώντας από αυτούς συνολικά 10.240 ευρώ .

Επίσης σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Κισαμου.

πηγή: creta24

kriti-poyloysan-aytokinita-fantasmata-prosimeiomena-chartonomismata-piastikan-oi-dyo-apateones/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button