Xania

Κριτική Μ. Ντουντουλάκη για την ενδοχώρα, το μουσείο αλιείας και την έπαυλη Ροδωπού

Κριτική ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης για την εγκατάλειψη όπως ο χαρακτηρίζει, της ενδοχώρας (Σκορδαλού – Δελιανά) αλλά και για το μουσείο αλιείας και την έπαυλη Ροδωπού.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πόσα χρόνια ακόμα άραγε χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιες μελέτες και κάποια έργα και πόσα ακόμα χρειάζεται για να τα τελειώσει; Μετά από δώδεκα χρόνια που είναι δήμαρχος Πλατανιά ο κύριος Μαλανδράκης;

Υποψιάζομαι ότι θα έρθει να προτείνει στους Δημότες του Πλατανιά να τον εκλέξουν ξανά να ξεκινήσει και μετά να τον επιλέξουν ξανά για να τα τελειώσει.
Ο δήμαρχος συζητάει για μελέτες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν……
Και για έργα που πρόκειται να ακολουθήσουν….
Πότε κύριε Δήμαρχε;

Όπως τα έργα στην τοπική κοινότητα Πλατανιά ή όπως τα πεζοδρόμια και ο φωτισμός από το Μάλεμε έως το Κολυμβάρι;
Το Μουσείο Αλιείας ρημάζει αναφέρει στα Χανιώτικα Νέα στις 23/1/23 ο κύριος Λυβιάκης και εσείς αδιαφορείτε.
Αυτό που θέλω να αναφέρω επί την ευκαιρία είναι πως παραδώσαμε ένα έργο, το Μουσείο Αλιείας, ολοκληρωμένο και χωρίς υποχρεώσεις στην τότε νέα διοίκηση.
Ουσιαστικά, το παραλάβατε εσείς κύριε Δήμαρχε, ως διάδοχος της τότε Δημοτικής Αρχής Κολυμβαρίου. Εσείς ευθύνεστε για την καταστροφή του, καθώς και για το γεγονός πως σήμερα είναι κλειστό.

Όλα τα παράξενα συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Όπως για παράδειγμα η περίπτωση της ΑΛΜΑ Α.Ε., η οποία χωρίς να χρωστάει κλείνει….
Την κλείσατε για τους δικούς σας λόγους…
Όποιαδήποτε εξήγηση και αν δώσετε δε σας πιστεύει πλέον κανείς.
Δεν υπολογίζετε ούτε την αντιπολίτευση, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους Δημότες.
Οφείλατε να ακούσετε την κυρία Λουπάκη Ασπασία, αρμόδια αντιδήμαρχό σας που πρότεινε να πραγματοποιηθούν κάποιες εργασίες, προκειμένου να δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του Μουσείου Αλιείας, το οποίο αποτελούσε κόσμημα για το Κολυμβάρι, όπως είχε αναφέρει και παλαιότερα ο αείμνηστος πρώην δήμαρχος Πολυχρόνης Πολυχρονίδης.
Ο κύριος Μαλανδράκης σε προηγούμενο δημοσίευμά του, μας παρότρυνε να επισκεφθούμε και τα υπόλοιπα έργα που έχουν υλοποιηθεί. Όμως δε μας διευκρίνισε ποια έργα. Τα έργα του Δήμου ή της Περιφέρειας; Εσκεμμένα τα μπερδεύει προκειμένου οι Δημότες να έχουν την εντύπωση πως όλα τα έργα είναι της Δημοτικής Αρχής.

Οι Δημότες να γνωρίζουν πως συμμετέχουμε στην Οικονομική Επιτροπή, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως είμαστε ενήμεροι για τα έργα, αλλά είναι διαφορετικό κάποιος να είναι ενήμερος γι’ αυτά και διαφορετικό να τα βλέπει και να παρακολουθεί την εξέλιξή τους από κοντά.
Τι είδαμε στα Σκορδαλού εκτός από το έργο των καταστροφών;; Εκεί φαίνεται η εξέλιξη του έργου που αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες και παράλληλα οι εξυπηρετήσεις (ρουσφέτια) των δικών τους ανθρώπων και φίλων προσκείμενων στην παράταξη του κυρίου Μαλανδράκη.
Τσιμεντοστρώσεις σε αυλές, σοκάκια και δρόμους. Μην ξεχνάτε πως ακολουθούν εκλογές και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ψήφο των κατοίκων στα Σκορδαλού. Οι Δημότες αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα με την άρδευση και η αγροτική οδοποιία είναι ανύπαρκτη.

Ο Δήμαρχος προσπαθεί να δείξει πόσο σημαντικό είναι το έργο του, κατά κύριο λόγο αναδεικνύοντας και μιλώντας για τα έργα που αφορούν τις καταστροφές, τα οποία προχωρούν έστω και καθυστερημένα και χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός σε έργα του Δήμου και έργα της Περιφέρειας.
Η κακή εικόνα της καθημερινότητας όχι μόνο στα Σκορδαλού, αλλά και στις περισσότερες κοινότητες παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες που δίνονται στις απευθείας αναθέσεις, επιβεβαιώνεται και από τους Δημότες. Η εξυπηρέτηση των Δημοτών σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους είναι πλημμελής.

Από τα Σκορδαλού πηγαίνουμε στο άλλο άκρο του Δήμου, στα Δελιανά.
Αγροτική οδοποιία: Οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.
Η μία γεώτρηση έχει εγκαταλειφθεί και δε λειτουργεί.
Το φαράγγι, το μονοπάτι, όλα εγκαταλελειμμένα.
Καμία μέριμνα από τη Δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα ζώα, τα οποία αποτελούν μάστιγα για το χωριό των Δελιανών και όχι μόνο.
Πίστευαν όπως πιστεύαμε και όλοι εμείς πως ο δρόμος Κακόπετρος-Επισκοπή Άγιος Αντώνιος θα ολοκληρωνόταν ώστε να δοθεί ζωή στην ενδοχώρα.
Συνομιλήσαμε με κατοίκους των Δελιανών, οι οποίοι μας εξέφρασαν τα παράπονά τους για το συγκεκριμένο δρόμο και ανέφεραν πως πίστευαν ότι στη συνέχεια θα κατασκευαζόταν και δρόμος, ο οποίος θα ένωνε το συγκεκριμένο δρόμο με τα Δελιανά, ώστε να δοθεί ζωή και σε αυτό το δημοτικό διαμέρισμα.
Δυστυχώς δε συνέβη αυτό και οι κάτοικοι έμειναν με τις εξαγγελίες του Δημάρχου χωρίς να δουν πράξεις.
Πλήρης εγκατάλειψη και στα Δελιανά.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή είναι η αλαζονεία, η οποία στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη του Δήμου μας και στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων.
Διαβάζοντας την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα στις 18/1/23, πληροφορηθήκαμε για τις ενέργειες του Δημάρχου σχετικά με την ανακατασκευή της έπαυλης στα Ροδωπού.
Ο Δήμαρχος ξέχασε να μας ενημερώσει γι’ αυτό……
Ο κύριος Μαλανδράκης ενημερώνει πως ξεκίνησε η αναστήλωση. Στο παρελθόν δεν είχε ολοκληρωθεί και ενεργοποιήθηκε ο Δήμος προκειμένου πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο πως μαζί με το έργο ανακατασκευής της έπαυλης στα Ροδωπού, είχε προγραμματιστεί η αναστήλωση και άλλων έργων, όπως της Ρετόντας, της Μονής Γωνιάς και μονοπατιών.

Υπήρξε χρηματοδότηση 430 εκατομμύρια δραχμές και οφείλετε να εξηγήσετε στους Δημότες πού ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, διότι ασφαλώς είστε ενήμερος για αυτά.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δε θα έχουν την ίδια τύχη και τα 800.000 ευρώ του προϋπολογισμού που ανέδειξε η μελέτη της εφορίας αρχαιοτήτων.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, διευκρινίζουμε πως ασφαλώς τασσόμαστε υπέρ της ανακατασκευής.
Κάνουμε τις παραπάνω επισημάνσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε και την προηγούμενη φορά.
Άλλωστε αυτό είναι το χαρακτηριστικό της Δημοτικής Αρχής. Πολλά λόγια, εντυπωσιακά δελτία τύπου και δηλώσεις, ελάχιστη αποτελεσματικότητα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/612157/kritiki-m-ntountoulaki-gia-tin-endochora-to-mouseio-alieias-kai-tin-epavli-rodopou/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button