Xania

Λειτουργεί για 1η φορά Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδότη στο Νοσοκομείο Χανίων

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για τα Χανιά, το Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδότη που λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για μια σημαντική παροχή υγειονομικής υπηρεσίας που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να πάνε στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθούν σε εμφύτευση βηματοδότη.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, προηγήθηκε εκπαίδευση και κατάρτιση έμπειρων καρδιολόγων του νοσοκομείου, σε κέντρα της Αθήνας ενώ παράλληλα ετοιμάστηκε ένα πλήρης φάκελος ο οποίος έλαβε τάχιστα έγκριση από το υπουργείο υγείας. Μέχρι σήμερα όπως είπε ο κ. Μπέας οι ασθενείς έπρεπε να μετακινηθούν στο Ηράκλειο ενώ για την παρακολούθησή τους, γιατρός του ΠΑΓΝΗ επισκεπτόταν το νοσοκομείο Χανίων 4 φορές ετησίως και παρακολουθούσε πάνω από 100 περιστατικά! Πλέον αυτό αλλάζει καθώς η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων θα μπορεί να παρέχει αυτού του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων, Κρυσταλλένια Καυκαλά, ανέφερε ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα το νοσοκομείο έστελνε περίπου 2 περιστατικά στο Ηράκλειο για εμφύτευση βηματοδότη. Πλέον με τη λειτουργία του Κέντρου στα Χανιά, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων καθώς οι ασθενείς να νοσηλεύονται λιγότερο, δε θα απαιτείται αναμονή, θα παρουσιάζονται λιγότερες λοιμώξεις που κάποιες φορές εμφανίζονταν κατά την αναμονή και θα λυθεί το κόστος της μεταφοράς τους με ασθενοφόρο στο Ηράκλειο. Η κα Καυκαλά αναφέρθηκε επίσης στους δυο συναδέλφους της τον κ. Μιχελάκη και τον κ. Σινάνη που μετεκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα καταλήγοντας ότι στόχος είναι να λειτουργεί το κέντρο 1-2 φορές την εβδομάδα προς το παρόν λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Eπιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος και εμφυτευτής είναι ο Επιμελητή Α’ Καρδιολογίας, Μανώλης Μιχελάκης, ενώ εμφυτευτής είναι και ο Επιμελητής Β’ Καρδιολογίας, Θεόδωρος Σινάνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

Λειτουργεί για 1η φορά Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδότη στο Νοσοκομείο Χανίων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button