Xania

Μετά από 32 χρόνια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της Παγκρητίου Ένωσης Αττικής

Στα 76 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής «Παγκρήτιος Ένωσις», που αποτελεί το μεγαλύτερο πνευματικό-πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας και σημείο αναφοράς των Κρητών, από την θέση του προέδρου έχουν περάσει 11 Κρητικοί και μια…Κρητικιά. Ήταν στην περίοδο 1987-1990 όταν η μοναδική Κρητικιά πρόεδρος είχε αναδειχθεί η Φαλή Βογιατζάκη.

Και αυτό, μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, όταν κατά την διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου ως νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η Ρένα Βασιλάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη στην καρδιά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο συνδυασμός της Ρένας Βασιλάκη έχει καθαρή πλειοψηφία με ποσοστό που ξεπερνά το 60% έναντι του συνδυασμού «Νέα Παγκρήτιος» με επικεφαλής τον Γιώργο Πετράκη.

Ποια είναι η Ρένα Βασιλάκη

Η Ρένα Βασιλάκη είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Κατά την μακρά επαγγελματική της διαδρομή έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων σε Γραφεία κορυφαίων Υπουργών, ενώ διαθέτει μακρόχρονη πορεία στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

Από την ηλικία των 18 ετών είναι ενεργό μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως, ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές στη διοίκησή της. Συμμετέχει στην Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», στο Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην Ένωση Γυναικών Κρήτης και σε πολλά ακόμη Κρητικά σωματεία.

Ως άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για δεκαπέντε συναπτά έτη, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Αθλητικού Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Ξεχωριστός σταθμός της διαδρομής της αποτελεί η ίδρυση των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ, τμήμα των Daughters of Penelope, του γυναικείου τμήματος του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού AHEPA, όπου είναι εν ενεργεία Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/580895/meta-apo-32-chronia-gynaika-analamvanei-ta-inia-tis-pagkritiou-enosis-attikis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button