Xania

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων

Με σύνθημα: «Δώσε ΑΙΜΑ χάρισε ΖΩΗ» εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσαν σήμερα, Τετάρτη 11/1/2023, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δηλώσεις της αναφερόμενη στη διοργάνωση τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη αιμοδοσία με την έναρξη του έτους και πρόσθεσε «10 λεπτά από τη ζωή μας είναι αρκετά για να δωρίσουμε ζωή προς έναν συνάνθρωπο, πέρα από τον φόβο και τις προκαταλήψεις, οι οποίες σαφώς και δεν πρέπει να υπάρχουν. Το να δώσουμε αίμα δεν είναι τίποτα άλλο από το να καθίσουμε 10 λεπτά στην καρέκλα με ένα ελαφρύ τσίμπημα, όπως παίρνουμε αίμα για τις εξετάσεις μας. Αυτό όμως έχει τη μεγάλη πανανθρώπινη αξία, που ονομάζεται ζωή». Μάλιστα, η κα. Ζερβουδάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη «γούρικη» αιμοδοσία, όπως τη χαρακτήρισε, «ώστε οι τράπεζες αίματος να είναι γεμάτες και κανείς συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στην ανάγκη να ζητά αίμα ή να μην μπορεί να βρει αίμα», όπως ανέφερε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, ευχαρίστησε θερμά για την προσέλευση του κόσμου στην αιμοδοσία, στο πλαίσιο της οποίας, όπως γνωστοποίησε, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και δειγματοληψία μυελού των οστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/598736/me-epitychia-i-ethelontiki-aimodosia-sto-dimarcheio-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button