Xania

Νοσοκομείο Χανίων: Τι απαντά η διοίκηση στις καταγγελίες για την θέρμανση

Συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα από το πρωί για την αποκατάσταση του προβλήματος με τη θέρμανση στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως τόνισε στο Creta24, o διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Mπεας το πρόβλημα αφορά στα εξωτερικά ιατρεία και όχι σε κλινικές του νοσοκομείου, ενώ έχει προκύψει από το σαθρό -λόγω παλαιότητας- δίκτυο σωληνώσεων.

«Πρόκειται για μικρής κλίμακας τοπικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το σαθρό δίκτυο το οποίο παραλάβαμε, όπου πλέον ο ανάδοχος κάνει τοπικά επισκευές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι στο εξωτερικό παιδιατρικό ιατρείο όπου η διοίκηση φρόντισε να έχει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης», σημείωσε ο κ. Μπέας και τόνισε πως το συνεργείο έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 5 έως 7 ημέρες.

«Στο γενικό νοσοκομείο Χανίων γενικά δεν υφίσταται θέμα με τη θέρμανση μικρά προβλήματα σε μικρές περιοχές, τα οποία είναι λόγω των σωληνώσεων. Γίνεται προσπάθεια να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την ολική αντικατάσταση του σαθρού δικτύου σωληνώσεων του νοσοκομείου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέφη, παιδιά αλλά και έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να εξετάζονται μέσα στο κρύο, αφού η θέρμανση δεν λειτουργεί, ενώ τον χώρο «ζεσταίνουν» ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.

«Το πρόβλημα της θέρμανσης στο νοσοκομείο Χανίων αφορά γενικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις σωληνώσεις που είναι σάπιες. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στα εξωτερικά ιατρεία, στα περισσότερα ιατρεία και όχι στις κλινικές», δήλωσε στο Creta24 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΧ Βαρδής Γεωργακάκης.

«Ένα πρόβλημα που υπήρχε σε μια κλινική σήμερα κιόλας συνεργείο προχωρά σε αποκατάσταση, προχωρά τις κολλήσεις σε σωληνώσεις που έχουν τρυπήσει», ανέφερε ο κ. Γεωργακάκης και τόνισε πως «το νοσοκομείο μας είναι γερασμένο και χρίζει γενναίας χρηματοδότησης για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι φθορές που έχουν έρθει από το πλήρωμα του χρόνου».

«Πραγματικά, στο χώρο του γυναικολογικού και του παιδιατρικού όπου οι έγκυες και τα παιδιά που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και πρέπει να βγάλουν τα ρούχα τους για να εξεταστούν, εκεί έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, να προμηθεύσουμε κάποια σώματα μέχρι να γίνει η αποκατάσταση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν όλες οι σωληνώσεις στον χώρο του νοσοκομείου μας», κατέληξε ο κ. Γεωργακάκης.

πηγή: creta24

nosokomeio-chanion-ti-apanta-dioikisi-stis-kataggelies-tin-thermansi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button