Xania

Οι «Ήρωες της Digea» ταξίδεψαν σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η Κρήτη ήταν ο δεύτερος για φέτος σταθμός της Digea στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης οι «Ήρωες της Digea», μετά την πρόσφατη δράση της εταιρείας στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία.

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας στήριξης των παιδιών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μαστοράκης και στελέχη της εταιρείας, επισκέφθηκαν όλα τα ειδικά σχολεία και δομές φιλοξενίας των νομών Χανίων και Ρεθύμνης, όπου προσέφεραν ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις δομές, καθώς και προσωπικά δώρα σε κάθε παιδί.

Αναλυτικά επισκέφθηκαν: Το 1ο,2ο,3ο & 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το 1ο, 2ο & 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων, το ΕΝΕΕΓΥΛ Χανίων, το ΕΕΕΕΚ Χανίων, το ΕΕΕΕΚ Κισσάμου, τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων, το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου.

Τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν τη δράση με θερμό καλωσόρισμα, με τραγούδια, με χειροτεχνίες και ζωγραφιές που χάρισαν στην ομάδα της Digea και με ευχαριστίες για την προσφορά των ειδών, αλλά κυρίως για τη φυσική παρουσία, το ενδιαφέρον και τα χαμόγελα που μοίρασαν στα παιδικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο των δράσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κ. Νίκος Μαστοράκης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι «Ήρωες της Digea», θέλουμε να στείλουμε ένα απλό μήνυμα σε αυτά τα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες τους, ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι η κοινωνία είναι κοντά και τους στηρίζει. Επίσης θέλουμε να τονίσουμε, βλέποντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις δομές, πως όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να βρίσκονται στα ειδικά σχολεία και όχι στο σπίτι, διότι είναι μεγάλη η ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία που τα βοηθάει να προχωρήσουν στη ζωή τους.»

Οι «Ήρωες της Digea», θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για να καλύψουν όλες τις περιοχές της Ελλάδας, χαρίζοντας χαμόγελα και προσφέροντας στήριξη στα παιδιά και στις τοπικές κοινωνίες.

https://creta24.gr/oi-iroes-tis-digea-taxidepsan-se-chania-rethymno/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button