Xania

«Πέφτει» η δικαστική αυλαία για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια – Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση

Και ενώ συμπληρώνονται τρία χρόνια από το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια που τον Μάιο  του 2020 είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο, με θύματα τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη και τον 63χρομο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Μαΐου, «πέφτει» και η δικαστική αυλαία για την υπόθεση, με την ανακοίνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη Παρασκευή, η πρόταση της εισαγγελέως επί της ποινής, η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του Γιώργου Ξυλούρη χωρίς να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής, ήταν καταπέλτης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του κατηγορουμένου, που ζητούν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι η πράξη του έγινε εν βρασμώ ψυχής.

«Αναμφισβήτητα ο Γιώργος Ξυλούρης σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και στην συνέχεια ο γιος του ενστικτωδώς, χωρίς να ελέγξει καθόλου την σκέψη, σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη. Σε εκείνη λοιπόν την εξιστόρηση, το πρωτόδικο δικαστήριο έκανε ένα άλμα. Παρέβλεψε τις παραδοχές του βουλεύματος και είπε ότι ταυτοχρόνως πυροβόλησαν, κάτι που λογικά και αντικειμενικά δεν μπορεί να συμβαίνει. Αν το δικαστήριο υιοθετήσει ότι πρώτος πυροβόλησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια όμως που αντιλαμβάνεται τη συμπλοκή του πατέρα του με τον Ξυλούρη και βλέπει ότι κινδυνεύει ο πατέρας του, είναι μονόδρομος να του πει ότι βρίσκεται σε καθεστώς άμυνας  υπέρ τρίτου. Μια διάταξη που είναι ευμενέστερη για τον κατηγορούμενο. Ετέλεσε την πράξη του υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ικανοποιημένη από την πρόταση της Εισαγγελέως είναι η πλευρά του Γιώργου Ξυλούρη, που ζητά να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος όπως ακριβώς και στον πρώτο βαθμό.

«Η πρωτόδικη απόφαση δεν έσφαλε πουθενά. Αυτό όμως που έκανε τρομακτική εντύπωση στην υπεράσπιση της υποστήριξης κατηγορίας, είναι ότι για πρώτη φορά στο εφετείο υποβλήθηκε ισχυρισμός άμυνας του κατηγορουμένου. Για εμάς η πρωτοβάθμια απόφαση δεν σφάλει πουθενά και θα πρέπει να καταδικαστεί έτσι ακριβώς όπως καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό», δήλωσε ο Γιώργος Κοκοσάλης δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη.

https://creta24.gr/peftei-dikastiki-aylaia-to-diplo-foniko-st-039-anogeia-tha-anakoinothei-apofasi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button