Xania

Παρούσα η Κρήτη στην τουριστική Έκθεση «ITTF 2023» της Βαρσοβίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ITTF 2023» της Βαρσοβίας, που διήρκησε από τις 16 έως 18 Μαρτίου 2023 και όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης με εκπρόσωπούς της τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης κ. Νίκο Αλεξάκη, τον Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Χανίων κ. Μανόλη Βολικάκη, τον συνεργάτη της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τάσο Διαμαντάκη, και την ξεναγό κα Ιουστίνα Κούλικ.

Η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση αυτή, η οποία διοργανώθηκε στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών, στο κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας, υλοποιήθηκε εντός του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με συν-εκθέτες εκπροσώπους άλλων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό, όπως και το έντονο ενδιαφέρον τους να την επισκεφτούν. Το περίπτερο επισκέφτηκε επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, συνοδευόμενη από την Εμπορική Ακόλουθο και τον Πρόξενο Βαρσοβίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

1) εκτενείς παρουσιάσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, όπως και από εκπρόσωπους των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου και Χερσονήσου, απευθυνόμενες σε εκπροσώπους τοπικών τουριστικών πρακτορείων και ΜΜΕ
2) παρουσιάσεις όλων των ελληνικών συμμετοχών και, από την πλευρά της Κρήτης, παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Νίκο Αλεξάκη
3) προβολές video spot όλων των συμμετοχών
4) πρωτότυπο event του ΕΟΤ όπου οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Βαρσοβίας έκαναν διαγωνισμό γνώσεων για την Ελλάδα μέσω οθόνης εντός του περιπτέρου
5) συνάντηση με Πολωνούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, bloggers κλπ. με τους εκπροσώπους των συμμετοχών του ελληνικού περιπτέρου και με την Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου έκανε την εξής δήλωση: «Στην Βαρσοβία, σε μια χώρα που εξελίσσεται σε μια από τις νέες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα, απαιτούνται συνεργασίες και συνέργειες για να κερδηθεί και αυτή η αγορά, ειδικά με το συναλλαγματικό πλεονέκτημα που έχουν οι γείτονες. Για μια ακόμη φορά, σε συνεργασία με τις ενώσεις ξενοδόχων και την Choose Crete, παράλληλα και συμπληρωματικά με την έκθεση, παρουσιάσαμε τον προορισμό μας, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι με τους φορείς τουρισμού και προσθέσαμε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής μας για το 2023, προσδοκώντας και φέτος μια χρονιά ρεκόρ για την Κρήτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/623042/parousa-i-kriti-stin-touristiki-ekthesi-ittf-2023-tis-varsovias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button