Xania

Πολιτική συγκέντρωση της ΚΝΕ στα Χανιά

Λόγω της πρόβλεψης για άστατα καιρικά φαινόμενα για το Σάββατο 22/4 η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ μετατρέπει το Μαθητικό Φεστιβάλ που είχε προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα στο Πάρκο Ειρήνη και Φιλίας, σε πολιτική συγκέντρωση στο Bras de Frères (Επιμενίδου 2) με ώρα προσέλευσης 19:00.

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε μαθητής και μαθήτρια που βγήκε οργανωμένα στον δρόμο, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων πολλών χρόνων αποκαλύπτοντας την αλήθεια για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Κόντρα στην ψευτιά, την υποκρισία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τις ευθύνες που πετά ο ένας στον άλλον, οι μαθητές, η νεολαία και συνολικά ο λαός που διαμαρτυρήθηκε αποκάλυψαν τους ενόχους. Δηλαδή το κέρδος, το κράτος, όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια, την ίδια τη ζωή μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανθρώπινες ζωές.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τη νεολαία να επιλέξουν να αγωνιστούν για τις ζωές τους! Μέσα σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και μεγαλώνουμε, δολοφονούνται κάθε μέρα το μέλλον, τα όνειρα, ακόμα και η ίδια μας η ζωή για τα κέρδη των λίγων. Το μόνο που έχει να μας προσφέρει αυτό το σύστημα είναι «ζωή με κουπόνια και θάνατο με εισιτήρια». Αυτό αποδεικνύεται πανελλαδικά και στον Νομό Χανίων, όπου τα σχολεία δεν έχουν αντισεισμική θωράκιση και επαρκείς αίθουσες για να γίνονται τα μαθήματα. Για παράδειγμα, στο Μουσικό σχολείο οι μαθητές κάνουν μάθημα κάτω από σκάλες, ενώ μπαλκόνι στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου είναι έτοιμο να πέσει με κίνδυνο τραυματισμού των μαθητών. Στο ΕΠΑΛ Κισσάμου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε προκάτ και εργαστήρια στην αυλή, γιατί το σχολείο τους γκρεμίστηκε από το σεισμό και εδώ και 4 χρόνια περιμένουν να χτιστεί καινούργιο κτήριο. Τα γήπεδα στον Άη Γιάννη δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια, ενώ υπάρχουν σίδερα σκουριασμένα με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους αθλούμενους.

Η Τ. Ο. Χανίων της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να αγωνιστούν διεκδικώντας ασφαλή σχολεία και μεταφορές, δωρεάν δημόσιους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας με κατάλληλες υποδομές. Να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων οι ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών και της νεολαίας θυσιάζονται. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο μαζικό αγώνα μπορεί η νεολαία και συνολικά ο λαός να κερδίσουν όλα όσα έχουν ανάγκη σήμερα που στο καπιταλιστικό σύστημα γίνονται εμπόρευμα, και σε αυτό τον αγώνα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συζήτηση με θέμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας… #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ» Με ομιλητές: τη Μαρία Γιαννάκη, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ και της Ένωσης Γονέων Χανίων, τον Πάνο Αλαφογιάννη, μέλος ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ, και μαθήτρια Λυκείου.
Συναυλία με το συγκρότημα Εναλλασσόμενη Τάση

 

Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πολιτική συγκέντρωση της ΚΝΕ το Σάββατο 22/4 στο Bras de Frères (Επιμενίδου 2) με ώρα προσέλευσης 19:00, με σύνθημα : ‘’Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας… #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ !’’

https://creta24.gr/politiki-sygkentrosi-tis-kne-sta-chania/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button