Xania

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2023 στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας ενημερώνει ότι,  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζει την επικοινωνιακή δράση με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης  για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό, πραγματοποιεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 , Ξενάγηση στον Ι.Ν. Σωτήρα Χριστού (Μεσκλά Χανίων)

Η δράση αφορά τη γνωριμία με την ιστορία και την παράδοση του χωριού Μεσκλά (Π.Ε. Χανίων-Δήμος Πλατανιά, περ. 25km από τα Χανιά) και ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Σωτήρα Χριστού από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κο.Φαντάκη Ιωάννη.

Χώρος: Ι.Ν. Σωτήρα Χριστού στο χωριό Μεσκλά

Διάρκεια ξενάγησης: 60 λεπτά

Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο Μεσκλών

Ελεύθερη συμμετοχή-απαραίτητη η κράτηση θέσης

Ο ναός του Σωτήρα Χριστού κτίστηκε κατά το α΄ μισό του 13ου αιώνα και φέρει πλούσιο τοιχογραφικό διάκοσμο. Οι τοιχογραφίες ιστορήθηκαν μεταξύ των μέσων του 13ου και του β΄ μισού του 14ου αιώνα από ικανούς ζωγράφους, μεταξύ των οποίων είναι ο Θεόδωρος-Δανιήλ Βενέρης, και ο ανιψιός του Μιχαήλ.

Μετά το τέλος της ξενάγησης προτείνεται, όποιος επιθυμεί, να διασχίσει το παρακείμενο φαράγγι της Σαρακήνας, το οποίο προσφέρεται για μια όμορφη εκδρομή μέσα στη φύση.

  • Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν στον χώρο της ξενάγησης με ίδια μέσα.
  • Για την καλύτερη οργάνωση των δράσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6984700663 (καθημερινές από 10:00 έως 14:00)
  • Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης η δράση δε θα πραγματοποιηθεί

https://creta24.gr/prasines-politistikes-diadromes-2023-dimo-platania/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button