Xania

«Πυρσός 2023»: Ολοκληρώθηκε η άσκηση επί χάρτου από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χανίων

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2023, διεξήχθη την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία «Πυρσός 2023».

Έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Αστυνομική Δ/ση Χανίων, τη Δ/νση Δασών Χανίων, την 5η Μεραρχία Κρητών, τη ΔΕΗ Χανίων, το ΕΚΑΒ Χανίων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, τις Εθελοντικές Οργανώσεις καθώς και το σύνολο των Διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, της επάρκειας του συντονισμού των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η αξιολόγηση των αναθεωρημένων – επικαιροποιημένων επιχειρησιακών σχεδίων.

Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία δείχνοντας το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων δεδομένου ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί υπό τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων.

https://creta24.gr/pyrsos-2023-oloklirothike-askisi-epi-chartoy-tis-pyrosvestikes-ypiresies-ton-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button