Xania

Ρέθυμνο: Αθώος ο παίχτης μπάσκετ για τον βιασμό της Δανέζας τουρίστριας

Μυρτώ Πιπεράκη


Μυρτώ
Πιπεράκη

Αθώος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού της Δανέζας τουρίστριας τον Οκτώβριο του 2011 στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων με τον 33χρονο κατηγορούμενο να κρίνεται ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα για την απόφαση του δικαστηρίου οι δικηγόροι του 33χρονου κατηγορούμενου, Ραφαήλ Λακιωτάκης και Κωνσταντίνος Σφυριδάκης δήλωσαν στο Flashnews.gr ότι «Μετά από ομόφωνη απόφαση τακτικών και ενόρκων δικαστών αλλά και σύμφωνη πρόταση της κυρία εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων ο εντολέας μας κυρήχθηκε αθώος για τις κατηγορίες του βιασμού.

Μετά από μια πολύμηνη ταλαιπωρία που ξεκίνησε με την έκδοση του από τις αρχές των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την σχεδόν εξάμηνη κράτηση του σήμερα επιτέλους θα μπορέσει ελεύθερος και έχοντας αποδείξει ενώπιον των ελληνικών αρχών την αθωότητα του να επιστρέψει στην οικογένεια του και στην 8χρονη κόρη του.

Οφείλουμε να εξάρουμε το σύστημα απόδοσης ποινικής δικαιοσύνης στα Χανιά όπου αφενός προσδιόρισε τη συντομότερη δυνατή δικάσιμο για την εκδίκαση της υποθέσεως και αφετέρου κατέβαλε την δέουσα επιμέλεια κατά την εξέταση των αντικειμενικών στοιχείων της δικογραφίας τα οποία οδήγησαν στην ομόφωνη αθώωση του».

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Οκτώρβιο του 2011 μια Δανέζα τουρίστρια που βρισκόταν στο Ρέθυμνο προχωρήσει σε καταγγελία για βιασμό της, δίνοντας μια περιγραφή ενός ψιλού και γεροδεμένου άντρα στην αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία της ένα βράδυ ενώ βρισκόταν στην πόλη του Ρεθύμνου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ την πλησίασε ένας άγνωστος άντρας και στη συνέχεια την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όπου, σύμφωνα με την καταγγελία προχώρησε στο βιασμό της.

Εκείνο το διάστημα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο που ανέφερε η τουρίστρια ότι τελέστη ο βιασμός της διέμενε και ο κατηγορούμενος μαζί με την ομάδα μπάσκετ που έπαιζε. Οι ελληνικές αρχές μετά την καταγγελία ξεκίνησαν έρευνες με σκοπό να εντοπίσουν τον δράστη,

Στο μεταξύ ο 33χρονος κατηγορούμενος επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Οι Ελληνικές Αρχές προχώρησαν τότε στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης με τον 33χρονο να συλλαμβάνεται από την Interpol και να εκδίδεται στις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/600332/rethymno-athoos-o-paichtis-basket-gia-ton-viasmo-tis-danezas-touristrias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button