Xania

Σε Χανιά και Γαύδο έρχεται ο Ερντογάν μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού – Το πρόγραμμα

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Το παράθυρο επικοινωνίας που έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και η διαφαινόμενη διάθεση εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην απόφαση να προσκαλέσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κρήτη.

Η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ωστόσο αναμένεται να κλειδώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν τις τουρκικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει γνωστό ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τα Χανιά και τη Γαύδο. Κατά τη σύντομη μονοήμερη παραμονή του στα Χανιά θα επισκεφθεί τους τάφους των Βενιζέλων ενώ στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα σύμφωνα με πληροφορίες να ξεναγηθεί στους χώρους και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της αμερικανονατοϊκής βάσης στο Μαράθι καθώς και στο παρακείμενο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής ΚΕΝΑΠ του ΝΑΤΟ στο οποίο ο διοικητής είναι Έλληνας, αλλά ο υποδιοικητής ανώτερο στέλεχος του Ναυτικού της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ο κ. Ερντογάν θα γευματίσει στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, στο Ακρωτήρι ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να κάνει μια βόλτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Την επόμενη μέρα το πρωί θα αναχωρήσει για τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του, την ακριτική Γαύδο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Διπλωματικοί κύκλοι τόσο από Ελλάδα όσο και από Τουρκία εμφανίζονται πολύ θετικοί απέναντι σε αυτή τη γέφυρα φιλίας που οικοδομείται. Μάλιστα, έχουν ήδη ανταλλάξει μεταξύ τους αρκετά υπομνήματα στα οποία δεν έχουν παραλείψει να ευχηθούν καλή πρωταπριλιά!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Σε Χανιά και Γαύδο έρχεται ο Ερντογάν μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού – Το πρόγραμμα

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button