Xania

Σε 40χρονη μητέρα θα μεταμοσχευθεί η καρδιά της Έμμας – Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα της που θα σώσουν ζωές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια 40χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι μητέρα ενός παιδιού, και ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης λειτουργίας της καρδιάς λαμβάνει την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο» ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας.

Σημειώνεται ότι οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για τους νεφρούς τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα νωρίς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

makthes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/584137/se-40chroni-mitera-tha-metamoschefthei-i-kardia-tis-emmas-ti-tha-ginei-me-ta-ypoloipa-zotika-organa-tis-pou-tha-sosoun-zoes/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button