Xania

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Ομάδας Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Προοδευτικών της Επιτροπής των Περιφερειών ο Γ. Κουράκης

Σημαντικά θέματα συζητούνται 3 και 4/11/2022, στην συνάντηση της Πολιτικής Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Προοδευτικών (PES Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια της Τοσκάνης, στην Ιταλία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι ο Κόμβος καινοτομίας για τις νεότερες γενιές αλλά και διάλογος για το μέλλον της Ε.Ε.

Τα μέλη τους PES Group θα επισκεφτούν σημαντικά μνημεία της περιοχής ώστε να ενημερωθούν για τους τρόπους ανακατασκευής, συντήρησης αλλά και χρηματοδότησης για την επαναχρησιμοποίηση τους ως χώροι πολιτισμού, τέχνης, διαλόγου αλλά και άλλων δράσεων προς όφελος των πολιτών.

Επίσης θα ενημερωθούν από την Υπηρεσία Συγκοινωνιών για το έξυπνο δίκτυο τραμ της Φλωρεντίας ως το ταχύτερο, περισσότερο τακτικό και το πιο πράσινο δημόσιο σύστημα συγκοινωνιών, που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα σιδηροδρόμων και λεωφορείων. Μάλιστα σε μια από τις γραμμές, υλοποιείται το πρώτο πείραμα της αυτόνομης οδήγησης, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με τους ευρωπαϊκούς πόρους του Προγράμματος Horizon 2020 για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής τεχνολογικής ανάπτυξης.

Στην συνεδρίαση τους PES Group συμμετέχει και ο Γιάννης Κουράκης ως τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, ο οποίος έχει συναντήσεις με Αυτοδιοίκητικούς της ευρύτερης Περιφέρειας της Τοσκάνης, για ανταλλαγή απόψεων για αναπτυξιακά θέματα αλλά για καλές πρακτικές σε διάφορες δράσεις .

πηγή: creta24

stin-synedriasi-tis-politikis-omadas-eyropaion-sosialiston-proodeytikon-tis-epitropis-ton-perifereion-o-g-koyrakis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button