Xania

Στις 31 Μαρτίου ανοίγει ο Δημοτικός Κήπος

Στη ρητή διαβεβαίωση ότι ο Δημοτικός Κήπος Χανίων θα ανοίξει στις 31 Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Parakritika.gr, προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Γιώργου Τσαπάκου.

Όλα τα τμήματα έχουν ολοκληρωθεί (φυτεύσεις, παιχνίδια, φωτιστικά σώματα) και ακόμη εκκρεμούν τα ηλεκτρομηχανολογικά για τη λίμνη, αλλά και η κατασκευή της πέργκολας στο ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ, που οφείλεται στο ότι αποφασίστηκε να αλλάξει και να μπει μία σύγχρονη με περισσότερες δυνατότητες, ανοιγοκλειόμενη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης, η πέργκολα θα πάρει 20 με 25 ημέρες για να τοποθετηθεί.

“Πράγματα υπήρξε καθυστέρηση πολύ σημαντική, αλλά στη βάση της νομοθεσίας, όταν ο ανάδοχος αιτηθεί παράταση έξι μηνών, η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να την δώσει. Εμείς δώσαμε μία παράταση που έληγε στις 15 Μαρτίου. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα που θα δουν όλοι στο τέλος του μήνα θα σέβεται απόλυτα την ιστορικότητα και το πράσινο”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης, έχει υπάρξει επικοινωνία με την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων για να μεταφερθεί η οθωμανική κρήνη της πλατείας 1866 στον Δημοτικό Κήπο.

“Έχει βρεθεί ήδη ο χώρος και δικαιολογείται απόλυτα ιστορικά η μεταφορά της. Θα αναδείξει το μνημείο το σημείο που θα τοποθετηθεί”, κατέληξε.

πηγή: apokoronaslife

%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-31-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%ae%cf%80%ce%bf/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button