Xania

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

 

Τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επισκέφθηκε χθες Τρίτη ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης όπου συναντήθηκε με το ΔΣ και μέλη του συλλόγου. Στη συζήτηση τους κυριάρχησαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλά και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος για τον Δ.Σ.Χ. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Χ. κ. Πραματευτάκης τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες που προκύπτουν από την αργή απονομή της Δικαιοσύνης, γεγονός που όπως τόνισε οφείλεται στην υποστελέχωσή της, ενώ έθεσε και ζητήματα κτηριακών υποδομών στα Χανιά. 

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αναγνώρισε ότι η ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων απαιτεί ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό τονίζοντας: «Έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε νομικούς και δικηγόρους, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σημασία της ταχείας απονομής δικαιοσύνης, είναι θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η Πολιτεία, διαθέτοντας πλέον δημοσιονομική ασφάλεια, οφείλει να αναπληρώσει ελλείψεις δεκαετιών και η Ν.Δ. έχει ως προτεραιότητα τη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού κράτους». Σχετικά με τα ζητήματα κτηριακών υποδομών ο κ. Μαρκογιαννάκης άκουσε τις απόψεις των μελών του Δ.Σ.Χ. και προσέθεσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης μπορούν να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Τέλος ειδική αναφορά έγινε σε επιμέρους παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν και να επιταχύνουν την επίλυση νομικών ζητημάτων των πολιτών, όπως για παράδειγμα με τη συνδρομή των δικηγόρων σε περιπτώσεις αποδοχής κληρονομιάς. 

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Βλητέ και συναντήθηκε με τον διοικητή, πλοίαρχο Λ.Σ., κ. Κουβάτσο και στελέχη της Ακαδημίας. Ο κ. Μαρκογιαννάκης συνεχάρη τους υπευθύνους της Ακαδημίας για το έργο τους και τόνισε τη σημασία της Ακαδημίας για τα Χανιά: «Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού αναλογίζομαι τη συμβολική και πρακτική σημασία της για τα Χανιά και την Κρήτη. Η Ακαδημία συνεχίζει και εμπλουτίζει τη παράδοσή μας στη ναυτοσύνη φέρνοντάς την δίπλα στις σύγχρονες εξελίξεις και παράγοντας στελέχη υψηλής κατάρτισης για τον ελληνικό εμπορικό στόλο, έναν από τους πυλώνες ισχύος της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης. 

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button